Vegetarische zomerstamppot met postelein
Postelein is een heerlijke oud-Hollandse zomergroente, die gelukkig tegenwoordig weer vaker in de supermarkt te krijgen is. Gisteren maakte ik er een heerlijk fris stamppotje mee. De stamppot is ook nog eens vegetarisch! De zongedroogde tomaat en oude kaas geven het gerecht een krachtige smaak.
Een heerlijk simpel, snel en gezond gerecht!
Stamppot postelein en zongedroogde tomaat
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
500 gram postelein
1 ui
150 gram geraspte oude kaas
ca 10 zongedroogde tomaten (naar smaak)
peper, zout
zonnebloemolie
Was de aardappels en snijd in grove stukken. Kook de aardappels in de schil in ongeveer 15-20 minuten gaar.
Snipper ondertussen de ui. Was de postelein en laat goed uitlekken in een vergiet. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
Verhit een beetje zonnebloemolie in de koekenpan en bak hierin de ui met de postelein in ongeveer 4 minuten beetgaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de stamper. Voeg de postelein toe en schep er doorheen.
Voeg ook de geraspte kaas en de zongedroogde tomaten toe en meng door de stamppot.
Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.