Bananenpannenkoekjes met Palmsuiker

Share

Eerder schreef ik al over een basisrecept voor pannenkoeken. Hiermee kun je eindeloos variëren.
Een paar jaar geleden heb ik op Bali gewoond. Ik kreeg daar als ontbijt vaak bananenpannenkoekjes. Op Bali werd door het beslag een fijngemalen groen blad gemengd, waardoor de pannenkoekjes prachtig groengekleurd werden. Ik ben er nooit achter gekomen welk blad ze er nu precies doorheen deden, maar ook zonder het groen zijn de bananenpannenkoekjes overheerlijk!
De palmsuiker kun je bij de toko of Aziatische supermarkt kopen. De suiker is zachter en subtieler van smaak dan geraffineerde suiker.
Heerlijk voor een uitgebreid zondags ontbijt, als dessert of als je gewoon zin hebt in iets lekkers!

Laat zien hoe jouw bananenpannenkoekjes geworden zijn en post een foto op instragram: #glutenvrijlactosevrij (mijn instagram is anna_glutenvrij_lactosevrij)

Bananenpannenkoekjes met palmsuiker

Voor ca 8 stuks
Bananenpannenkoekjes met Palmsuiker

Ingrediënten

90 gram rijstemeel
90 gram tapiocameel
2 biologische eieren
175 ml lactosevrije melk
snufje zout
2 bananen
palmsuiker
4 eetlepels zonnebloemolie of
vloeibare, lactosevrije margarine

Voeg de meelsoorten bij elkaar en vermeng goed.

Klop de eieren los. Maak een kuiltje in het midden van het meelmengsel en giet er de losgeklopte eieren in. Meng met een garde vanuit het midden de eieren met het meelmengsel.

Giet de lactosevrije melk er in een dun straaltje bij en klop tot een glad beslag. Het beslag moet luchtig zijn.

Laat het beslag een uur rusten in de koelkast. Klop het beslag nog een keer door voor het bakken, want er kan wat meel naar de bodem zijn gezakt.

Zet een koekenpan op het vuur en laat goed heet worden. Verhit een beetje olie of vloeibare margarine in de pan.

Snijd ondertussen de banaan in hele dunne plakjes.

Schep zoveel beslag in de pan dat de bodem met een dun laagje bedekt is. Verdeel er een paar plakjes banaan over. Schep hier nog een heel klein beetje beslag overheen, zodat de plakjes banaan bedekt zijn.

Keer de pannenkoek wanneer de bovenkant gestold is en bak de onderkant nog 1 a 2 minuten.

Haal de pannenkoek uit de pan en bestrooi met palmsuiker.

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief
Anna's top 7 - Zoetigheden voorkant en ontvang direct een e-boekje met mijn 7 favoriete zoete recepten!  
Ik gebruik uw gegevens om eens per week een mail te sturen met een recept, tips of ervaringen. Uw gegevens zullen niet doorgegeven of doorverkocht worden aan derden en u kunt uzelf gemakkelijk uitschrijven door de unsubscibe knop onderaan de mail te gebruiken.