Heerlijk vegetarisch! Gevulde puntpaprika’s
De zomer lijkt er nu echt aan te komen! Ik heb dan altijd behoefte aan wat lichtere gerechten met veel groenten. Dit is een heel simpel gerechtje, maar daarom niet minder smakelijk.
Deze gevulde puntpaprika’s zijn lekker als ze net uit de oven komen, maar je kan ze ook heel goed meenemen naar een picknick. Zelf heb ik dit gerecht gemaakt voor een zonnige lunch in het park!
Je kunt natuurlijk ook gewone paprika’s gebruiken, maar puntpaprika’s zijn net iets zoeter en zien er feestelijker uit. Serveer de puntpaprika’s met een frisse salade!
Gevulde puntpaprika’s
Voor 4 personen
Ingrediënten
4-6 rode puntpaprika’s
300 gram rijst
1 courgette
2 tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
verse tijm
olijfolie
peper, zout
50 gram Parmezaan
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
Halveer de puntpaprika’s. Verwijder de zaadlijsten en was ze. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de courgette en de tomaat in kleine blokjes.
Fruit de ui in een pan op laag vuur glazig. Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Voeg ook de courgette toe en bak deze beetgaar. Voeg als laatste de tomaat toe en bak nog 1-2 minuten.
Breng de gekookte rijst op smaak met een scheutje olijfolie, peper, zout en verse tijm. Roer de gebakken groenten er doorheen.
Vul de puntpaprika’s met het rijst-groentemengsel. Bestrooi met geraspte Parmezaan.
Bak de puntpaprika’s in ongeveer 30-40 minuten beetgaar in de oven op 180 graden. Serveer met een verse salade.
Heerlijk gerecht, gister koud gebruikt bij picknick. Omdat ik geen sterkok ben, en gewoonlijk niet met verse kruiden werk, vroeg ik me af hoeveel thijm ik moest gebruiken. Erg fijn dus dat je de rijst apart op smaak kan brengen, dan kan je hem proeven voor je hem in de rest van het gerecht verwerkt! Het vullen van de puntpaprika’s was een beetje gepruts, tot ik doorhad dat ik dat het beste boven de pan met vulsel kon doen :-). Al doende leert men. Uiteindelijk prima gelukt!