Recept van Willemijn: Komkommer gevuld met Rijst en Forel
Een tijdje geleden had ik een etentje met vrienden. Iedereen was zo lief om alle gerechtjes gluten- en lactosevrij te maken, zodat ik zonder problemen alles kon eten! Dit gerechtje werd gemaakt door Willemijn, een van mijn goede vriendinnetjes. Het is een heerlijk fris voorgerechtje. Het wordt koud geserveerd, dus je kan het prima van te voren maken zodat je tijdens een etentje niet steeds in de keuken hoeft te staan!
Weet jij ook een leuk gluten- en lactosevrij gerecht? Stuur dan het recept met een duidelijke foto van het gerecht naar anna@glutenvrijlactosevrij.nl en wie weet zet ik het op mijn blog!
Komkommer gevuld met Rijst en Forel
Ingrediënten
1 komkommer
50 gram rijst
100 gram ananas (vers of uit blik)
1 lente-ui
75 gram gerookte forelfilet
1 rode peper
1 eetlepel koriander
½ limoen
1 eetlepel olijfolie
zout
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen.
Was ondertussen de komkommer en snijd in 8 gelijke stukken. Schep van elk stuk het vruchtvlees eruit.
Rasp de halve limoen en pers de vrucht uit. Snijd de rode peper en de verse koriander fijn. Meng olijfolie, limoensap, limoenrasp, rode peper en koriander tot een dressing. Breng op smaak met wat zout. Vermeng de dressing met de gekookte rijst.
Snijd de ananas in stukjes en de lente-ui in smalle ringen. Roer de ananas en lente-ui door het rijstmengsel.
Schep de rijstsalade in de uitgeholde komkommer. Leg er een stukje gerookte forelfilet op en garneer met wat koriander.