Sinterklaasspecial: Borstplaat

Share

BorstplaatVorige week postte ik op mijn blog een recept voor pepernoten vanwege Sinterklaas. Een andere lekkernij die voor mij typisch bij Sinterklaas hoort is borstplaat. Vroeger kreeg ik van de Goede Sint elk jaar een heerlijk stuk borstplaat op pakjesavond.

Borstplaat is in principe glutenvrij, maar wordt gemaakt met roomboter en room. Voor deze lactosevrije variant heb ik lactosevrije margarine en kokosroom gebruikt. Wil je een kleurtje aan de borstplaat geven dan kun je wat oploskoffiepoeder, cacao of een scheutje limonadesiroop aan het suiker-roommengsel toevoegen.

Het lastigste van dit recept is om het juiste moment te vinden dat je het mengsel moet uitschenken in de vormpjes. Wanneer het mengsel net hard begint te worden langs de rand heeft het de goede dikte.

Borstplaat

Voor ca 10 stuks

Borstplaat schenken

Ingrediënten

250 gram witte
basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
10 gram lactosevrije margarine
75 ml kokosroom
eventueel 1 theelepel oploskoffiepoeder of cacao, of een scheutje limonadesiroop

Zet de uitsteekvormpjes klaar op een met bakpapier beklede bakplaat, of bekleed de grote cakeblik met bakpapier.

Smelt de suiker met de vanillesuiker, de margarine en de kokosroom in een pan met dikke bodem op heel zacht vuur. Voor variatie kan je oploskoffiepoeder, cacao of limonadesiroop toevoegen.

Roer totdat de suiker helemaal gesmolten is. Draai het vuur uit en blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt en het net hard begint te worden langs de rand.

Giet het mengsel voorzichtig in de vorm(pjes). Laat afkoelen zodat de borstplaat hard wordt en je het makkelijk uit de vorm kunt halen.

Ik ben erg benieuwd hoe jouw borstplaat is gelukt. Post een foto op instagram: #glutenvrijlactosevrij (mijn instagram is anna_glutenvrij_lactosevrij)

Share


1 gedachte over “Sinterklaasspecial: Borstplaat”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen