Tips om de Sint te helpen!

Share

 

Sinterklaas is weer in het land en vol verwachting wachten we op Pakjesavond! Op mijn site staan een paar heerlijke glutenvrije en lactosevrije recepten om de gezellige Sinterklaasavond nog veel leuker en lekkerder te maken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de glutenvrije en lactosevrije pepernoten, borstplaat of boterkoek.

Moet je nog de stad in om de Sint te helpen bij het uitzoeken van leuke cadeautjes? Een kookboek is ook erg leuk om cadeau te doen tijdens de Sinterklaasavond!

Tips om de Sint te helpen!

Sinterklaas

Er is gelukkig de laatste tijd steeds meer bekendheid over voedselallergieën en intoleranties, waardoor er ook steeds meer kookboeken zijn die hier rekening mee houden. Vaak gaan de kookboeken over gluten- óf lactosevrij eten en is er minder te vinden over zowel gluten- als lactose-intolerantie. Dat is ook de reden dat ik mijn blog ben gestart; hier vind je recepten die zowel gluten- als lactosevrij zijn.

Het is dan ook niet altijd makkelijk om kookboeken te vinden die zowel glutenvrij als lactosevrij zijn, maar op mijn site heb ik wel al een aantal leuke geschikte kookboeken staan. Veel boeken zijn me aangeraden door vrienden of volgers. Ook zijn er kookboeken te vinden met recepten die rekening houden met nog veel meer allergieën, zoals bijvoorbeeld suiker en soja. Het Paleo dieet is tegenwoordig ook helemaal ‘in’. In dit dieet worden zuivel en granen helemaal vermeden, dus is het gluten- en lactosevrij! Ook de granen waar geen gluten in zitten worden vermeden, dus het gaat zelfs nog iets verder dan alleen glutenvrij.

Hieronder een selectie van de leukste boeken!

Meer dan wortels

Een kookboek vol met heerlijke recepten natuurlijk vrij van gluten, suiker, lactose en soja. Haar recepten barsten van de smaak en de meeste ingrediënten zijn gewoon in de supermarkt te vinden.
Prijs: €29,50

Klik hier om te bestellen!

Andere koek

Vrijwel elk recept is glutenvrij en lactosevrij, vegan, en met alleen natuurlijke suikers. Want niets is zo lekker als zelfgebakken taart en geen betere start van de dag dan met een grote stapel pannenkoeken.
Prijs: €24,99

Klik hier om te bestellen!

400 natuurlijke bakrecepten

400 natuurlijke bakreceptenEen ontzettend leuk kookboek met zowel hartige als zoete recepten. Dit boek bevat natuurlijke versies van klassiekers zoals marsepeingebakjes, stroopwafels, brownies en pizza.
Prijs: €29,95

Klik hier om te bestellen!

Oh my pie!

Van glutenvrije last naar glutenvrij feestje! Een boek bruisend van gluten- en lactosevrije ontbijtfeestjes, tussendoortjes, hartige hapjes en uiteraard de meest mooie en lekkere taarten!
Prijs: €22,95
Klik hier om te bestellen!

Gluten- & Zuivelvrij kookboek

EindeliGluten- en zuivelvrij kookboekjk een leuk en mooi kookboek met alleen maar glutenvrije en lactosevrije recepten! Er staan allemaal gemakkelijke en heerlijke recepten in zoals taartjes, pasta’s en desserts.
Prijs: €20.00
Klik hier om te bestellen!

 

 

Weten van (h)eerlijk eten

weten van heerlijk eten 2De moeder van een vriend van me is enorm fan van dit boek. Er staan niet alleen heerlijke recepten in, maar er wordt ook uitgebreid uitleg gegeven over de ingrediënten en er wordt praktische informatie gegeven over allergieën. Na deel 1 wordt er in dit deel ook veel aandacht besteed aan gluten- en lactosevrije recepten.
Prijs: €24,50
Klik hier om te bestellen!

Allergievriendelijk koken

Allergievriendelijk kokenIk vind het super leuk dat dit boek geschreven is vanuit de dagelijkse ervaringen van de schrijfster. De theoretische informatie over verschillende allergieën wordt afgewisseld met mooie foto’s en duidelijke beschrijvingen. Ik word helemaal vrolijk van dit kookboek!
Prijs: €24,99
Klik hier om te bestellen!

Eet Paleo

Eet PaleoEen vriendin van me heeft dit kookboek aangeraden. Ze volgt dit dieet en voelt zich er echt heel goed bij. Zelf volg ik het nog niet, maar wil het binnenkort wel gaan uitproberen. Ik weet niet zeker of Paleo altijd 100% gluten- en lactosevrij is, maar bij dit boek wordt het expliciet aangegeven.
Prijs: €29,95
Klik hier om te bestellen!

Basiskookboek bij voedselallergie en -intolerantie

Basiskookboek bij voedselallergie en -intolerantie Ik ben super blij met dit boek. Toen ik begon met glutenvrij- en lactosevrij koken vond ik het heel moeilijk om iets lekkers en simpels klaar te maken. Ik heb zo veel geleerd van alle recepten en dieetaanpassingen die in dit boek worden gegeven, echt een aanrader! Er staan helaas geen foto’s bij de recepten, maar dat vind ik zelf niet zo erg, want ik gebruik het vooral als naslagwerk.
Prijs: €29,99
Klik hier om te bestellen!

 

 

De mooie voedselmachine

De mooie voedselmachine Een leuk en interessant boek over de werking van je darmen. Het is heel luchtig en begrijpelijk geschreven en de werking en invloed van de hele spijsvertering wordt duidelijk uitgelegd, met leuke illustraties.
Prijs: €12,50
Klik hier om te bestellen!

 

Share


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen