Pittig Stamppotje

Share

Jaja, de winter is weer in aantocht. Dat betekent tijd voor stamppotjes! Stamppot boerenkool, zuurkool en andijvie kennen we natuurlijk wel. Ik maakte nu een pittig stamppotje met sambal, om lekker op te warmen.
Ik gebruik altijd liever biologische kipdijfilet dan kipfilet, omdat er veel meer smaak aan zit! De kipdijfilet heb ik gemarineerd in wat olijfolie, citroensap en gembersiroop. Het zoete van de gembersiroop en het pittige van de sambal houden elkaar mooi in balans. Vind je het te pittig, voeg dan wat extra gembersiroop toe. Kan het je niet pittig genoeg zijn, voeg dan zoveel sambal toe als je aankan!

Pittig Stamppotje met Chinese Kool, Gemarineerde Kip en Sambal

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

800 gram kruimige aardappelen
scheutje lactosevrije melk
klontje lactosevrije margarine
1 Chinese kool
300 gram biologische kipdijfilet
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1-2 theelepels gembersiroop
1-2 theelepels sambal Badjak
zout

Begin met de marinade voor de kip. Vermeng hiervoor de olijfolie en het citroensap met de gembersiroop en een beetje zout.

Snijd de kipdijfilet in blokjes van ongeveer 2 cm bij 2 cm. Schep de kipblokjes door de marinade en laat ongeveer 15-20 minuten marineren.

Was de aardappelen en schil ze. Snijd ze in stukken. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.

Snijd de Chinese kool in repen van ongeveer 1 cm. Was en laat uitlekken in een vergiet.

Bak in een wok de gemarineerde kipblokjes goudbruin. Voeg 1-2 theelepels sambal Badjak toe en bak mee. Voeg de Chinese kool toe en bak op hoog vuur gedurende ongeveer 5-7 minuten onder voortdurend omscheppen.

Proef. Als je het te pittig vindt, voeg je nog een beetje gembersiroop toe. Vind je het niet pittig genoeg, voeg dan nog een beetje sambal toe.

Giet de aardappelen af en stamp fijn met een stamper. Voeg een scheutje lactosevrije melk en een klontje margarine toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met zout.

Schep de gebakken kip en Chinese kool door de gestampte aardappelen.

Share


1 gedachte over “Pittig Stamppotje”

  • Het stamppotje was lekker, maar de marinade vond men iets minder geslaagd. Misschien komt het omdat ik geen gembersiroop had en dan maar geraspte gember in de marinade had gemengd. Chinese kool gaan we nu toch meer op het menu zetten. Goede tip!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen