Lekker vegetarisch: Bietenburgers van Matthijs
Mijn broer, Matthijs, is een hele goede kok. Hij verzint regelmatig zelf recepten. Laatst maakte hij deze bietenburgers en zette hij een foto ervan op facebook. De burgers waren toevallig gluten- en lactosevrij, dus ik heb meteen zijn recept gevraagd. De burgers zijn ook nog eens vegetarisch!
De biet en wortel smaken een beetje zoet. Door de augurk krijgen de burgers een lekker fris tintje. Je kan de burgers zo eten, of ze op een glutenvrij broodje doen met wat sla en mayonaise.
Bedankt Matthijs, voor dit heerlijke recept!
Bietenburgers
Bij- , lunch- of hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
3 middelgrote rauwe bieten
4 wortelen
6 middelgrote augurken
50 gram doperwten
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
3 biologische eieren
maïsmeel
peper, zout
zonnebloemolie
Hak de knoflook fijn en snipper de sjalotten. Snijd de augurken in hele kleine blokjes. Schil de bieten en de wortels en rasp ze.
Klop de eieren los in schaal. Voeg de geraspte biet, wortel, knoflook, ui en augurk toe. Voeg ook de doperwten toe. Meng de ingrediënten goed door elkaar.
Voeg beetje bij beetje wat maïsmeel toe, totdat het mengsel een goede samenstelling heeft om burgers van te kunnen kneden. Breng op smaak met zout en peper. Kneed ongeveer 8 burgers van het bietenmengsel.
Verhit in een koekenpan een beetje zonnebloemolie. Bak hierin de burgers op laag vuur, ongeveer 7 minuten per kant. De burgers moeten gaar zijn van binnen en een beetje knapperig van buiten.
Eet de bietenburgers zo, of op een glutenvrij broodje met een beetje sla en mayonaise.
Wat een leuk recept!
Binnenkort een bbq met mensen met lactoseintolerantie en glutenallergie; ga deze zeker proberen, evenals je recept van de rijstsalade met mango munt en cashews!
Wat leuk om te horen!