Hartige muffins met courgette en tomaat
Dit recept kreeg ik van een trouwe volger van me, Jeanette. Zij stuurde me dit heerlijke recept en vroeg me dit te plaatsen omdat het echt een aanrader is.
Het recept van Jeanette is vegetarisch en is heerlijk als een hartig tussendoortje!
Dank je wel, Jeanette, voor dit lekkere recept!
Hartige muffins met courgette en tomaat
Voor 8 muffins
Ingrediënten
100 gram fijne havermoutvlokken
100 gram teffmeel
50 gram boekweitmeel
110 ml. Soya yoghurt
105 ml. Olijfolie,
2 tl bakpoeder
2 el (kokos)suiker
beetje vanillepoeder
80 gram gesnipperde courgette
8 zongedroogde tomaatjes uit een pot
4 el tomatenolie (uit het potje zongedroogde tomaten)
peper en zout naar smaak.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Bak de courgette bruin met een beetje olie.
Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes
Doe alle ingrediënten behalve de courgette en tomaat in een kom en meng tot een beslag.
Voeg de courgette en de tomatenstukjes toe, breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het beslag gelijkmatig over acht vormpjes in een muffinbakblik.
Bak de muffins 25 minuten op 160 graden. De muffins zijn gaar wanneer je er met een satéprikker inprikt en deze er droog uitkomt.
klinkt heerlijk! is teff meel toevallig te vervangen door bijv. méér boekweitmeel of appelvezel?
Bij sommige recepten staat dat je glutenvrij bakpoeder moet gebruiken. Dat staat hier niet bij. zitten er veel gluten in gewoon bakpoeder?
Beste Marike,
Als het goed is niet, maar ik ben altijd wel voorzichtig met dit soort ingrediënten. Ik schrijf het er meestal nog een keer bij, zodat je dit nog extra kan controleren.
Fijne dag!
Anna