Gezond en lekker: bananen-notenbrood met kokos!
Deze week het recept voor een overheerlijk bananen-notenbrood, ingestuurd door een van mijn fans, Bouwe.
Bedankt, Bouwe!
In dit bananenbrood zit geen toegevoegde suiker, maar het is lichtzoet van smaak door de bananen. Gebruik bananen die heel erg rijp zijn, dat geeft de lekkerste smaak. Je kunt het amandelmeel eventueel vervangen door maïsmeel, rijstemeel of quinoameel.
Het is een ontzettend makkelijk recept, met een overheerlijk resultaat. En het is ook nog eens heel erg gezond doordat er geen suiker of vet in zit!
Heb jij ook een lekker glutenvrij & lactosevrij recept dat je graag wilt delen? Mail mij dan jouw recept met een foto van het gerecht naar anna@glutenvrijlactosevrij.nl.
Bananen-notenbrood met kokos
Ingrediënten
4 hele rijpe bananen
150 gram amandelmeel
3 biologische eieren
2 theelepels glutenvrij bakpoeder
100 gram walnoten, in stukken gehakt
30 gram geraspte kokos
1 theelepel zout
Pel de bananen en prak ze fijn in een beslagkom. Klop met een mixer een voor een de eieren door de geprakte bananen.
Spatel het amandelmeel, het glutenvrije bakpoeder en het zout door het beslag. Voeg de gehakte noten en de geraspte kokos toe en vermeng alle ingrediënten goed met elkaar.
Bedek een cakeblik met bakpapier, of vet in met wat zonnebloemolie. Giet het beslag erin.
Bak het bananen-notenbrood in ongeveer 45 minuten gaar in de oven op 175 graden. Het brood is gaar wanneer je er met een satéprikker inprikt en deze er droog uit komt.
Om iets meer pit te geven aan het brood, heb ik hem gemaakt met acht dadels, kleingemaakt, 1 theelepel kaneel, en wat sinaasappelrasp. Heerlijk!
Wat geweldig, glutenvrij, lactosevrij, en ook nog geen toegevoegde suikers! Deze ga ik zeker proberen! Enig idee of hij goed blijft in de vriezer, of hoe lang hij lekker blijft?