Tip: Toko of Aziatische supermarkt

Share

Tip: Toko of Aziatische supermarkt

ingredienten curry (2)
Afgelopen weekend heb ik eens een kijkje genomen in de Aziatische supermarkt bij mij in de stad. Wat een openbaring! Ik vond er heel veel glutenvrije en lactosevrije producten.

Voor weinig geld is er rijstemeel, tapiocameel, maïsmeel, kikkererwtenmeel, gele erwtenmeel en sojameel te koop. Ook is er ruime keuze aan rijst en producten op rijstbasis. Zo vond ik er verschillende soorten rijstpapier en heel veel soorten rijstemie en mihoen. Rijstpapier wordt gebruikt voor het maken van loempia’s. Het is gemaakt van enkel rijstemeel en water en dus gluten- en lactosevrij. Rijstemie en mihoen zijn perfect voor Aziatische gerechten, en een goede vervanging voor eiermie (wat gemaakt wordt met tarwemeel) en pasta.

Wat ik leuk vond was dat er keuze was uit glutenvrije ketjap en sojasaus, heerlijke smaakmakers in Aziatische gerechten. Daarnaast kun je er goed verschillende merken en kwaliteiten kokosmelk gebruiken. Kokosmelk is heerlijk bij een Thaise curry met rijst, maar is ook erg goed te gebruiken als vervanger van room of melk in zoete gerechten.

Wanneer je gaat kijken bij een toko of andere Aziatische winkel, koop dan ook een zakje agar agar, dit is een bindmiddel dat je goed kunt gebruiken in glutenvrije gerechten.

Let bij de toko of Aziatische supermarkt wel goed op, want de meeste producten hebben niet het glutenvrij keurmerk. Er is dus geen garantie dat de producten niet ‘besmet’ zijn met gluten. Ik heb zelf nooit problemen gehad met de meelsoorten of het rijstpapier dat ik er heb gekocht. Ik wil je toch aanraden om voorzichtig te zijn als je coeliakie hebt en goed te luisteren naar de signalen van je lichaam. Ben je glutensensitief, dan kan de toko of Aziatische supermarkt een uitkomst bieden.

Kortom, neem vooral eens een kijkje bij een toko of Aziatische supermarkt bij jou in de buurt en laat je verrassen door de producten die je daar kunt kopen!

Share


1 gedachte over “Tip: Toko of Aziatische supermarkt”

  • Zo zie je maar weer dat je heus niet hoeft in te leveren op smaak als je glutenvrij of veganistisch eet. De Aziatische keuken biedt ontzettend veel variatie en de keus aan producten die je in deze toko’s vindt, zullen hopelijk alleen maar uitgebreider worden. Oriental food is up-and-coming en dat is maar goed ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen