Eierkoeken
Ik was vroeger gek op eierkoeken! Van die heerlijke, kleffe, sponzige, plakkerige eierkoeken. Maar helaas, die zitten boordevol gluten. Dus dan maar weer een keer zelf maken!
Het recept voor deze eierkoeken is echt super simpel! Zorg dat je de eieren goed luchtig klopt, en spatel voorzichtig de glutenvrije meelmix er doorheen.
Bak de koeken niet te lang, want dan worden ze droog en bros. Ze mogen uit de oven gehaald worden als ze nog bleek zien, maar de randjes net goudbruin beginnen te kleuren.
De koeken worden niet zo sponzig als de kleffe eierkoeken die je in de supermarkt kan kopen, maar ze zijn zeker net zo lekker!
Eierkoeken
Voor ca 12-15 koeken
Ingrediënten
100 gram glutenvrije meelmix
1 theelepel glutenvrij bakpoeder
80 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 biologische eieren
geraspte schil van 1 limoen
snufje zout
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de eieren samen met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig, schuimig mengsel. Dit duurt een paar minuten.
Voeg het limoenrasp en zout toe aan het eimengsel. Zeef de glutenvrije meelmix en het bakpoeder erboven spatel er voorzichtig doorheen.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Schep met twee eetlepels hoopjes van het beslag op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de porties, want het beslag loopt nog uit.
Zet de bakplaat in de oven en bak de eierkoeken ongeveer 10-12 minuten. De koeken zijn dan nog wat bleek, maar als je ze te lang bakt worden ze droog.
Laat de koeken eerst afkoelen voordat je ze van de bakplaat afhaalt, want ze kunnen nog makkelijk breken.