Kokosmakronen

Share

KokosmakronenDeze kokosmakronen maakte ik een tijdje geleden al. Ze zijn super makkelijk om te maken en overheerlijk! Er zit geen meel of boter in, dus de koekjes zijn helemaal gluten- en lactosevrij.

Zorg dat je de eiwitten opklopt in een kom die helemaal vetvrij is, anders worden de eiwitten niet stijf.
De koekjes zijn lekker zoet, maar door het citroenrasp krijgen ze ook een fris tintje. Smullen maar!

Kokosmakronen

Voor ca 20 koekjes
koekjes2

Ingrediënten

250 gram geraspte kokos
200 gram suiker
4 eiwitten
geraspte schil van ½ citroen

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Klop de eiwitten met een mixer stijf in een vetvrije kom.

Voeg de suiker toe aan het opgeklopte eiwit en mix totdat de suiker en het eiwit goed zijn vermengd.

Schep met een houten lepel de geraspte kokos en het citroenrasp beetje voor beetje door het eiwit-suikermengsel.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Schep met twee lepels een beetje van het beslag op de bakplaat. Probeer ongeveer 20 mooie bollen te vormen.

Zet de bakplaat in de oven en bak de kokosmakronen ongeveer 20-25 minuten tot ze lichtbruin zijn.

Laat de makronen eerst afkoelen voordat je ze van de bakplaat afhaalt, want ze kunnen nog makkelijk breken.
koekjes3

Share


1 thought on “Kokosmakronen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen


Meld je nu aan voor de nieuwsbrief
Anna's top 7 - Zoetigheden voorkant en ontvang direct een e-boekje met mijn 7 favoriete zoete recepten!  
Ik gebruik uw gegevens om eens per week een mail te sturen met een recept, tips of ervaringen. Uw gegevens zullen niet doorgegeven of doorverkocht worden aan derden en u kunt uzelf gemakkelijk uitschrijven door de unsubscibe knop onderaan de mail te gebruiken.