Kaaskoekjes met Italiaanse kruiden
Dit recept is echt supersimpel. Het zijn kaaskoekjes, maar het bestaat eigenlijk alleen maar uit geraspte kaas en kruiden. Belegen en oude kazen zijn lactosevrij; dat komt door het rijpingsproces waarbij alle lactose wordt omgezet. Je kan voor dit recept Hollandse oude kaas gebruiken, maar bijvoorbeeld ook Parmezaan. Rasp de kaas zelf, of koop een zakje geraspte kaas. Let er bij voorverpakte geraspte kaas wel op dat er geen gluten in zitten: soms wordt er iets van meel toegevoegd om er voor te zorgen dat het kaasrasp niet aan elkaar plakt.
Verdeel het kaasrasp losjes in hoopjes over de bakplaat, zo krijg je de mooiste kaaskoekjes. Voeg wat gedroogde oregano of rozemarijn toe voor een extra lekkere smaak. Lekker als snackje, borrelhapje of bij een soepje!
Voor meer informatie over lactose in kaas verwijs ik naar mijn Lactose pagina.
Kaaskoekjes met Italiaanse Kruiden
Bijgerecht
Ingrediënten
175 gram geraspte oude kaas
gedroogde Italiaanse kruiden (bijvoorbeeld oregano en/of rozemarijn)
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop kleine hoopjes geraspte kaas. Zorg ervoor dat de je het kaasrasp losjes verdeelt. Laat wat ruimte tussen de hoopjes.
Verdeel een beetje van de Italiaanse kruiden over de hoopjes kaas.
Bak de kaaskoekjes in 6-10 minuten goudbruin.
Haal de bakplaat uit de oven en laat kaaskoekjes helemaal afkoelen totdat ze knapperig zijn.