Romige Knoflooksoep

Share

Sinterklaas is net weer uit het land en Kerstmis is alweer in aantocht. Daarom nu een heerlijke soep om alvast in de Kerstsfeer te komen!

Schrik bij de knoflooksoep niet van de hoeveelheid knoflook die er in gaat. Doordat je de knoflook poft in de oven wordt deze heel zacht van smaak.

De granaatappelpitjes geven een friszoet tintje aan de soep en zorgen dat het er feestelijk uit ziet. Perfect voor tijdens kerst!

Gepofte knoflooksoep granaatappel

Ik ben ontzettend dol op granaatappels. Maar vroeger kocht ik ze veel te weinig omdat ik het zo lastig vond om de pitjes eruit te halen. Toen las ik ergens de gouden tip om de granaatappel te lijf te gaan met een pollepel. Dit is zo makkelijk dat ik deze tip even met jullie moet delen:
Halveer de granaatappel, leg de platte kant in je hand en houd je vingers een beetje gespreid. Sla dan met een pollepel op de bovenkant. De pitjes vallen er moeiteloos uit. Er komt hier en daar een klein stukje van het vliesje mee, maar dat vis je er makkelijk weer uit.

Gepofte Knoflooksoep met Granaatappel

Voor ca. 4 personen als voorgerecht

Gepofte knoflooksoep 2
Gepofte knoflooksoep ingredienten

Ingrediënten

30 gram lactosevrije margarine
250 ml lactosevrije kookroom, zoals sojaroom
3 eetlepels rijstemeel
2 bollen knoflook
1 liter glutenvrije kippenbouillon
3 uien
120 gram granaatappelpitjes (1 granaatappel)
peper en zout

Gepofte knoflooksoep in de oven

Verwarm de oven voor op 200˚C

Snijd met een scherp mes de bovenkant van de knoflookbollen af en verpak ze in aluminiumfolie. Schil de uien en verpak deze ook in aluminiumfolie. Leg de knoflook en ui voor ongeveer 45 minuten op een rooster in het midden van de oven om te poffen.

Haal de knoflook en ui uit de oven, vouw het folie open en laat ze even afkoelen. Druk boven een kom de zachte knoflook uit de teentjes.

Gepofte knoflooksoep knoflook uitknijpenVerhit in een soeppan de margarine en voeg de uitgeperste knoflook en de ui toe. Voeg na ongeveer 5 minuten de rijstmeel toe en roer dit goed.

Voeg na 1 minuut de room en het bouillon toe en breng dit aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 10 minuten zacht koken.

Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met peper en zout.

Gepofte knoflooksoep fruitenKlop de soep met een garde iets schuimig en schenk in een dunne laag in soepborden. Strooi de granaatappelpitjes erover en de soep is klaar.

Hoe bereid jij je voor op kerst? Post een foto van jouw gerecht op Facebook en deel hem met mij op Facebook of Instagram: #glutenvrijlactosevrij

Share


1 gedachte over “Romige Knoflooksoep”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen