Kokosmakronen
Deze kokosmakronen maakte ik een tijdje geleden al. Ze zijn super makkelijk om te maken en overheerlijk! Er zit geen meel of boter in, dus de koekjes zijn helemaal gluten- en lactosevrij.
Zorg dat je de eiwitten opklopt in een kom die helemaal vetvrij is, anders worden de eiwitten niet stijf.
De koekjes zijn lekker zoet, maar door het citroenrasp krijgen ze ook een fris tintje. Smullen maar!
Kokosmakronen
Voor ca 20 koekjes
Ingrediënten
250 gram geraspte kokos
200 gram suiker
4 eiwitten
geraspte schil van ½ citroen
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Klop de eiwitten met een mixer stijf in een vetvrije kom.
Voeg de suiker toe aan het opgeklopte eiwit en mix totdat de suiker en het eiwit goed zijn vermengd.
Schep met een houten lepel de geraspte kokos en het citroenrasp beetje voor beetje door het eiwit-suikermengsel.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Schep met twee lepels een beetje van het beslag op de bakplaat. Probeer ongeveer 20 mooie bollen te vormen.
Zet de bakplaat in de oven en bak de kokosmakronen ongeveer 20-25 minuten tot ze lichtbruin zijn.
Laat de makronen eerst afkoelen voordat je ze van de bakplaat afhaalt, want ze kunnen nog makkelijk breken.
heerlijke kokos makronen moeite waard ,maar minder suiker kan ook .