Lekker zomers! Courgettesalade met Gemarineerde Kip

Share

Sinds kort ben ik me wat meer aan het verdiepen in het Paleo dieet. In dit dieet worden helemaal geen granen of zuivelproducten gebruikt en het is dus gluten- en lactosevrij. Het dieet bestaat uit groenten, fruit, vlees, vis, zaden en noten.

Ik heb deze courgettesalade met gemarineerde kip afgelopen week gemaakt als lunchgerecht. De kip heb ik eerst gemarineerd in onder andere citroensap, honing en knoflook. Gebruik altijd scharrel- of biologische kip. Dit is echt een stuk smaakvoller! De tuinkers in de salade geeft een heerlijke, frisse smaak.

Het is een lekker licht gerecht, ideaal voor zomerse lentedagen!

Wil je meer Paleo recepten? Kijk dan ook eens op mijn productenpagina: www.glutenvrijlactosevrij.nl/producten. Hier heb ik een aantal leuke Paleo kookboeken op staan.

Heb jij ook een lekker glutenvrij & lactosevrij recept dat je graag wilt delen? Mail mij dan jouw recept met een foto van het gerecht naar anna@glutenvrijlactosevrij.nl.

Courgettesalade met Gemarineerde Kip

Courgettesalade met Gemarineerde Kip

Ingrediënten

2 courgettes
250 gram cherrytomaatjes
1 bakje tuinkers (20 gram)
1 rode peper
50 gram pijnboompitjes
verse basilicum
2 eetlepels citroensap
peper, zout
300 gram biologische kip(dij)filet

marinade voor de kip:
3 eetlepels citroensap
3 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels honing
1 teentje knoflook
peper, zout

Begin met de marinade voor de kip. Hak de knoflook fijn en vermeng met het citroensap, de zonnebloemolie, de honing, peper en zout. Snijd de kip(dij)filet in smalle reepjes en marineer minimaal 30 minuten in de marinade.

Schaaf met een kaasschaaf of een dunschiller de courgettes over de lengte in dunne plakken. Vet de plakken lichtjes in met wat olie en gril ze beetgaar op een grilplaat.

Was de rode peper. Halveer en verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd de peper fijn. Snijd de cherrytomaatjes in vieren. Knip de steeltjes van de tuinkers vlak boven de aarde af. Hak de verse basilicum fijn.

Rooster de pijnboompitjes voorzichtig op laag vuur in een droge koekenpan goudbruin. Pas op dat ze niet verbranden.

Bak de gemarineerde kip in een koekenpan gaar en goudbruin. Je hoeft geen extra olie toe te voegen, omdat de kip al in olie gemarineerd is.

Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote slakom, of maak de borden apart op. Breng de courgettesalade op smaak met citroensap, peper en zout.

Share


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen