Hartige taart met spruitjes, tonijn en ansjovis

Share

Deze hartige taart met spruitjes, tonijn, ansjovis en cherrytomaatjes lijkt een beetje vreemd, maar is verrassend lekker! Als taartbodem heb ik dit keer hele dunne aardappelschijfjes gebruikt. Met een dunschiller of kaasschaaf kun je mooie dunne aardappelplakjes maken. Door het aardappelzetmeel, dat van nature in aardappel zit, plakken de schijfjes aan elkaar tijdens het bakken. Spoel de schijfjes daarom niet af, want dan verwijder je het zetmeel.

De ansjovis geeft een pittige, zoute smaak aan de taart. Zelf houd ik erg van ansjovis, maar als je de smaak erg heftig vindt, gebruik dan maar een klein beetje.

Hartige Taart met Spruitjes, tonijn en ansjovis

Hoofdgerecht voor 4 personen
artige taart met spruitjes, tonijn en ansjovis2

Ingredi├źnten

hartige taartbodem:
ca 4 middelgrote aardappelen
zout

vulling:
500 gram spruitjes
250 gram cherrytomaatjes
1 blikje tonijn (ca 160 gram)
1 blikje ansjovisfilets (ca 45 gram)
4 eieren
150 gram geraspte oude kaas
peper, zout
zonnebloemolie

artige taart met spruitjes, tonijn en ansjovis Begin met de taartbodem. Schil hiervoor de aardappels en verwijder de pitten en groene plekjes. Schaaf met een kaasschaaf hele dunne plakjes van de aardappelen.

Vet de ovenschaal in met een beetje zonnebloemolie. Bekleed de schaal gelijkmatig met de plakjes aardappel. Bak de aardappelbodem ca 10 minuten in de oven op 170 graden. Haal de ovenschaal uit de oven.

Maak ondertussen de spruitjes schoon en halveer ze. Kook de spruitjes in een pan met kokend water in ongeveer 8-10 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.

Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Laat de tonijn uitlekken. Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes. Gebruik zoveel ansjovis als je lekker vindt.

Klop de eieren los en meng met de geraspte oude kaas. Voeg naar smaak peper en eventueel wat zout toe. De ansjovis geeft ook al een zoute smaak aan de taart, dus gebruik niet teveel zout.

Verdeel de spruitjes, de tonijn en de ansjovis over de taartbodem. Giet het ei-kaasmengsel er overheen. Verdeel de cherrytomaatjes over de vulling en duw ze een beetje in het eimengsel.

Bak de taart nog ongeveer 30 minuten totdat het eimengsel gestold is en de kaas mooi goudbruin kleurt.

Share


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen