Oosterse loempiaatjes met mango en zalm

Share
Een paar jaar geleden ontdekte ik rijstpapier. Rijstpapier is gemaakt van alleen rijst en water, en dus van nature gluten- en lactosevrij. Het is te vinden in de meeste toko’s en tegenwoordig ook vaker in de supermarkt.
Met rijstpapier kan je overheerlijke loempiaatjes en wraps maken. Het vouwen van de loempia’s vergt een beetje oefening, maar probeer het maar een keer uit. Je zult zien dat het steeds makkelijker gaat en de loempia’s steeds beter gaan lukken.
De loempiaatjes  worden niet gefrituurd waardoor ze minder vet zijn en de vulling op smaak blijft.
De zalm, mango en komkommer zijn op zichzelf al heel smakelijk, maar met de dip krijgt het een meer oosters tintje. Serveer als snackje op een feestje en je zult je gasten echt verrassen!

Loempiaatjes met mango en zalm

Voor 4 personen of snackje voor 8 personen

loempiaatjes met mango en zalm

Ingrediënten

8 vellen rijstpapier
200 gram gerookte zalm
½ komkommer
½ mango
dip
1 eetlepel rijstazijn
2 eetlepels glutenvrije sojasaus
1 eetlepel water
1 cm verse gember, zeer fijn gehakt
1 rode peper, in ringen
verse koriander, gehakt
Snijd de komkommer en de mango in hele dunne plakken. Voor de komkommer kun je een dunschiller gebruiken. Snijd de zalm in plakken van ongeveer 4 cm breed.

Vul een grote kom met warm water. Leg hierin voorzichtig 1 vel rijstpapier zodat het zacht wordt. Pas op dat er geen scheurtjes in het papier komen. Leg het zachte rijstpapier uit op het werkblad. Leg in het midden een plak zalm en daarop wat plakjes komkommer en mango.

Rol het rijstpapier voorzichtig op. Vouw halverwege het rollen de zijkanten naar binnen en rol dan ook het laatste deel.

Vermeng voor de dip de rijstazijn, sojasaus en het water. Voeg gember, rode peper, koriander en eventueel wat suiker toe.

Snijd de loempiaatjes schuin doormidden. Serveer met de dip.

Eet smakelijk!
Share


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen