Maaltijdsalade met gerookte kip, appel en avocado
Met deze zomerse temperaturen eet ik meestal lichte maaltijden, zoals deze heerlijke maaltijdsalade. Om de salade toch wat vulling te geven, voegde ik gebakken krieltjes toe. Je kan verse krieltjes gebruiken, of voorgekookte. Let er wel op dat eventuele kruidenmengsels bij voorverpakte krieltjes gluten- en lactosevrij zijn.
De smaakmakers in de salade zijn de gerookte kip, de appel en de avocado. En natuurlijk de heerlijke dressing van citroen en honing.
De salade is heerlijk als lunchgerecht of lichte avondmaaltijd. Of serveer kleinere porties als bijgerecht, bijvoorbeeld tijdens een zomerse barbecue!
Maaltijdsalade met gerookte kip, appel en avocado
Maaltijdsalade voor 2 personen
Ingrediënten
200 gram gemengde sla
200 gram krieltjes
150 gram gerookte (scharrel)kipfilet
250 gram cherrytomaatjes
1 komkommer
1 avocado
1 appel
verse tijm
peper, zout
dressing
6 eetlepels olijfolie
3 eetlepels citroensap
1 eetlepel honing
peper, zout
Was de krieltjes. Halveer eventueel de grotere krieltjes. Bak de krieltjes in wat zonnebloemolie in de koekenpan beetgaar. Schep regelmatig om. Breng op smaak met wat peper, zout en verse tijm.
Snijd ondertussen de gerookte kipfilet in blokjes. Was de komkommer en snijd ook in kleine blokjes. Was de cherrytomaatjes, verwijder de kroontjes en snijd in kwarten.
Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes of blokjes.
Was de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne plakjes.
Maak de dressing door olijfolie, citroensap en honing met elkaar te vermengen. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote slakom en schep de dressing er doorheen.