Lekkere paddenstoelensoep met verse salie
Zondag heb ik een heerlijke wandeling gemaakt door het bos. Het was een prachtige nazomerdag, met een stralend zonnetje. Overal lagen al herfstbladeren in mooie kleuren en daartussen vele paddenstoelen. Sommige paddenstoelen zagen er zo smakelijk uit! Ik weet dat veel paddenstoelen erg giftig kunnen zijn dus ik durfde ze niet zelf te plukken in het bos. Wel kreeg ik meteen veel zin in een lekkere paddenstoelensoep.
Ik heb de paddenstoelen voor deze soep veilig bij de supermarkt gekocht. De salie kan ik vers van de plant knippen in de gemeenschappelijke tuin bij mij in de buurt. De soep heeft een gluten- en lactosevrije roux als basis, zodat ie mooi gebonden is. Je kunt natuurlijk veel variëren in de samenstelling van de paddenstoelen.
Paddenstoelensoep met Salie
Ingrediënten
250 gram champignons
1 ui
1 teen knoflook
25 gram lactosevrije margarine
25 gram rijstebloem
500 ml lactosevrije melk
500 ml gluten- en lactosevrije bouillon
4 blaadjes verse salie, gehakt
olijfolie
Snipper de ui. Veeg de paddenstoelen schoon met een borsteltje of theedoek. Snijd de champignons in plakjes en scheur de oesterzwammen in snippers. Hak de knoflook fijn.
Fruit de ui in wat olijfolie glazig in de soeppan. Voeg de knoflook en de paddenstoelen toe en bak 4-5 minuten mee. Schep het paddenstoelenmengsel uit de pan.
Smelt in de pan de margarine op zacht vuur. Voeg de rijstemeel erbij en roer totdat een gladde bal ontstaat. Voeg dan regelmatig roerend beetje bij beetje de melk toe. Roer ook de bouillon, de paddenstoelen en de gehakte salie erdoor. Breng aan de kook en draai dan het vuur uit.
Breng op smaak met peper en eventueel een scheutje lactosevrije room.
Kan je deze paddestoelen soep met salie ook van te voren maken of direct serveren? Als van te voren kan, hoe lang van te voren kan dit? Dankje