Zomerse Witte Wijn Sorbetijs
Het was een heerlijke tropische week en dat vraagt om een fris en verkoelend recept! Het recept voor dit sorbetijs heb ik via een vriend van mij. Het ijs is helemaal gluten- en lactosevrij. Ik dacht altijd dat het lastig was om ijs te maken, maar dat valt heel erg mee. Je moet het ijs wel elk uur even doorroeren, daardoor blijft het luchtig.
Geniet nog van de zomerse dagen dit weekend!
Witte Wijn Sorbetijs
Nagerecht voor ca 6 personen
Ingrediënten
250 gram witte basterdsuiker
350 ml water
250 ml zoete witte wijn
1 sinaasappel, uitgeperst
2 citroenen, uitgeperst
Breng de witte wijn en het water samen met de suiker zachtjes aan de kook in een steelpan. Roer totdat de suiker helemaal is opgelost.
Kook het mengsel in tot een siroop. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Laat de siroop helemaal afkoelen in een bakje dat geschikt is voor de vriezer.
Roer het sinaasappelsap en het citroensap door de afgekoelde siroop.
Dek het bakje af en zet het in de vriezer. Roer het mengsel elk uur met een vork door zodat het luchtig blijft. Na ongeveer 4 uur is het sorbetijs klaar.
Eet het sorbetijs zo, of met vers fruit.