Spaghetti Carbonara

Share

spaghetti carbonara2Spaghetti Carbonara is zo’n beetje alles wat je niet mag eten als je geen gluten en geen lactose kan verdragen, namelijk pasta met een romige saus. Verder zitten er spekjes, parmezaan, knoflook en eieren in.
Tijdens een etentje laatst wilden mijn vriendinnen Romy en Monique graag deze spaghetti maken, en ze waren zo lief om speciaal voor mij te zoeken naar een gluten- en lactosevrije variant. Ze hebben glutenvrije spaghetti gebruikt en lactosevrije slagroom. Parmezaan is normaal gesproken van nature al lactosevrij.
Het was een heerlijke, vullende spaghetti en een super gezellig avondje. Bedankt Romy en Monique!

Spaghetti Carbonara

Hoofdgerecht voor 4 personen
spaghetti carbonara1

Ingrediënten

400 gram glutenvrije spaghetti
125 gram biologische spekreepjes
2 uien
2 teentjes knoflook
75 gram Parmezaan
125 ml lactosevrije slagroom of sojaroom
2 biologische eieren
peper, zout
75 gram rucola
250 gram cherrytomaatjes

Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Rasp de Parmezaan.

Kook de glutenvrije spaghetti volgens de instructies op de verpakking in ruim water beetgaar.

Klop ondertussen de slagroom met de eieren door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Bak in een koekenpan zonder olie de spekjes krokant. Voeg op het laatst de knoflook en ui toe en bak heel kort mee. Haal de gebakken spekjes, knoflook en ui uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Giet de beetgare spaghetti af in een vergiet en vang een kopje kookvocht op. Spoel na met heet water om de zetmeelresten te verwijderen. Doe de spaghetti terug in de pan. Voeg het slagroommengsel toe en roer door de spaghetti totdat het ei licht stolt.

Meng de gebakken spekjes, knoflook, ui en de geraspte Parmezaan door de spaghetti. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Breng op smaak met versgemalen peper.

Verdeel de spaghetti carbonara over de borden. Serveer met rucola en cherrytomaatjes.

Share


4 gedachten over “Spaghetti Carbonara”

  • Ik had de spekblokjes vervangen door rundsvlees, omdat mijn schoondochter geen varkensvlees verdraagt. Dat beïnvloed natuurlijk sterk de smaak en daarom scoorde dit gerecht minder dan verwacht. Ze raadde me aan om de volgende keer spelt spaghetti van Soubry te gebruiken en champignons toe te voegen.

    • Volgens het voedingscentrum zijn Nederlandse harde kazen door het rijpingsproces lactosevrij. Dit geldt voor kazen die belegen zijn of ouder. Buitenlandse harde, belegen kazen zijn in principe ook lactosevrij. Denk bijvoorbeeld aan Parmezaan, Gruyère, Emmentaler of Pecorino.
      Zachte kazen zijn niet lactosevrij. Let ook hierbij altijd weer op de signalen van je lichaam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen