Pittige spaghetti met tomaatjes tricolore
Onlangs vond ik in de supermarkt leuke gekleurde tomaatjes. Het leek me leuk om hier een gerechtje mee te maken. De tomaatjes bleken niet alleen mooi voor het oog, maar zijn ook zeer smaakvol.
Ik zorg dat ik altijd glutenvrije pasta in huis heb, zodat ik in een handomdraai een lekker pastagerechtje kan maken. Deze spaghetti is super simpel met pure, verse ingrediënten , maar erg lekker door de smakelijke tomaatjes en de pittige Spaanse peper.
Heerlijk met een glas goede witte wijn!
Spaghetti met tomaatjes tricolore
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
400 gram glutenvrije spaghetti
400 gram gekleurde tomaatjes
1 rode Spaanse peper
1 teentje knoflook
verse basilicum
olijfolie
peper, zout
Kook de glutenvrije spaghetti volgens de instructies op de verpakking in ruim water beetgaar.
Was de gekleurde tomaatjes en halveer. Snijd de rode peper in dunne ringen. Hak de knoflook fijn.
Giet de beetgare spaghetti af in een vergiet. Spoel na met heet water om de zetmeelresten te verwijderen.
Bak de tomaatjes met de knoflook en rode peper in wat olijfolie gedurende 2 minuten. Draai het vuur uit en voeg de spagetti en zout toe. Roer alles voorzichtig door elkaar.
Verdeel de spaghetti over 4 borden en maak af met een scheutje olijfolie en verse basilicum.