Verwarmende rode risotto

Share
Afgelopen weekend is de wintertijd ingegaan. Het is fijn dat het nu ’s ochtends wat eerder licht is, maar ik moet wel wennen aan de donkere avonden.

Nu het dan dus echt winter begint te worden besloot ik om een knus etentje voor twee te organiseren, compleet met kaarsjes en een goed glas rode wijn. Ik had echt zin in een lekkere, stevige, verwarmende risotto.

Voor deze risotto heb ik ingrediënten gekozen die ik niet heel vaak in mijn gerechten gebruik. Ik eet doordeweeks vaak vegetarisch, maar had dit keer toch zin in iets van vlees. Daarom heb ik salami door de risotto gedaan. Ook paprika gebruik ik niet vaak, omdat veel mensen in mijn omgeving dat niet lusten.

Risotto is makkelijk om te maken, maar het vergt wel wat aandacht omdat je steeds moet blijven roeren in de pan.

Ik ben erg benieuwd wat jij van dit gerecht vindt!
Als je het leuk vindt kun je een foto maken van jouw versie en deze op instagram delen: #glutenvrijlactosevrij (mijn instagram is anna_glutenvrij_lactosevrij).

Rode risotto met paprika en salami

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

175 gram risottorijst
1 sjalot
1 rode Spaanse peper
1 rode paprika
100 gram dungesneden plakjes salami
250 gram kastanjechampignons
6 zongedroogde tomaatjes
10 dl rode wijn
500 ml glutenvrije bouillon
3 takjes verse tijm
olijfolie

Snipper de sjalot. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode peper in dunne ringen. Verwijder eventueel de zaadjes en de zaadlijsten als je niet van pittig houdt.

Veeg de champignons schoon met een borsteltje of theedoek en snijd in kwarten. Snipper de plakjes salami en snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Breng de bouillon in een pan aan de kook.

Verhit in de hapjespan wat olijfolie en fruit de sjalot glazig. Voeg de rode peper, paprika en champignons toe en bak beetgaar. Meng de salami en tomaatjes er doorheen. Schep alles uit de pan.

Bak nu in de grote hapjespan de rijst glazig in nog wat olijfolie. Voeg de wijn toe en laat inkoken. Schep wat bouillon erbij zodat de rijst net onder staat. Voeg de takjes tijm toe. Laat de bouillon inkoken onder steeds roeren en voeg beetje bij beetje bouillon erbij totdat alles is ingekookt. De rijst is klaar wanneer de buitenkant zacht is, maar de binnenkant nog een stevige bite heeft.

Schep de groenten en salami door de risotto. Verwijder de takjes tijm voordat je de risotto opdient en gebruik als garnering.

Succes!
Share


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen