Gepofte Biet met Sinaasappeldip

Share

Mijn broer houdt net als ik ook erg van koken. Toen ik vorige week ongekookte bieten tegenkwam op de markt, belde ik hem op voor een idee voor een lekker bijgerechtje. Hij zei dat ik bieten, net als aardappelen, kon poffen in de oven! Hij bedacht ter plekke ook een bijpassende dressing om de gepofte bieten meer smaak te geven. Biet combineert uitstekend met het zoete van sinaasappel en balsamicoazijn, en het pittige, verwarmende van de gember.

Dit gerechtje is super simpel, maar heeft wel wat oventijd nodig. Ondertussen kun je natuurlijk de sinaasappeldip maken en eventueel een hoofdgerecht.

Giet een deel van de dip over de nog warme biet als deze net uit de oven komt, zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Gepofte biet met sinaasappeldip

Bijgerecht voor 4 personen

Gepofte biet met sinaasappeldip

Ingrediënten

4 middelgrote rauwe bieten
dressing
2 teentjes knoflook
2 cm verse gember
sap en geraspte schil van 2 sinaasappels
4 eetlepels balsamicoazijn
4 eetlepels honing

Wikkel elke rauwe biet in aluminiumfolie. Pof de bieten in 90 minuten in de oven op 200 graden.

Hak de knoflook en de gember fijn en fruit op laag vuur in wat olijfolie. Voeg het sap en de schil van de sinaasappel toe. Doe er de balsamicoazijn en honing bij en breng aan de kook.

Laat de saus inkoken totdat deze net stroperig begint te worden. Laat afkoelen.

Haal de gepofte bieten uit de oven en laat iets afkoelen. Verwijder de schil. Snijd in kwarten en giet het grootste deel van de dressing over de nog warme bieten zodat het er in trekt.

Garneer met het laatste beetje dressing.

Eet smakelijk!

Share


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen