Geroosterde Zoete Groenten (van Matthijs)
Nog maar een keer een recept met onder andere pompoen. Dit recept kreeg ik van mijn broer, Matthijs. Hij vindt het niet alleen erg leuk om te koken, maar heeft er ook nog eens echt talent voor. Regelmatig bedenkt hij zelf zijn eigen recepten, zoals ook dit recept voor geroosterde zoete groenten met een dressing van sinaasappel, gember, honing en tijm.
Je kan voor dit gerecht de oranje pompoen gebruiken of de flespompoen.
Dit gerecht is heerlijk verwarmend, en perfect nu het weer steeds kouder wordt. Thuis maken we deze ovengroenten ook vaak als bijgerecht voor het kerstdiner.
Bedankt, Matthijs, voor dit heerlijke recept!
Weet jij ook een leuk gluten- en lactosevrij gerecht? Stuur dan het recept met een duidelijke foto van het gerecht naar anna@glutenvrijlactosevrij.nl en wie weet zet ik het op mijn blog!
Bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
2 middelgrote zoete aardappelen
1 middelgrote (fles)pompoen
2 rauwe bieten
3 pastinaken
dressing
sap en schil van 2 sinaasappels
4 eetlepels olijfolie
2 cm verse gember
2 teentjes knoflook
1 eetlepel honing
3 takjes verse tijm
peper, zout
Schil de zoete aardappelen, (fles)pompoen, bieten en pastinaken. Snijd de groenten in stukken van ongeveer 4 cm en snijd deze stukken in zeer dunne plakken.
Maak de dressing door het sap en de schil van de sinaasappels te mengen met de olijfolie. Rasp de gember en hak de knoflook. Meng gember, knoflook, honing, peper, zout en verse tijm door de dressing.
Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verdeel de groenten over de schaal en giet de dressing erover. Schep alles goed om zodat de dressing over alle groenten is verdeeld.
Rooster de groenten 50-60 minuten in de oven op 220 graden. Schep elke 15 minuten om zodat alle groenten gelijkmatig garen en niets aanbrandt. De groenten zijn gaar wanneer ze net zacht zijn.