Zomerse Spaanse Tortilla met Groenten
Gistermiddag liep ik in de stad langs een leuk Spaans restaurantje met allemaal lekkere gerechtjes op het menu. Het deed me denken aan de tijd dat ik voor mijn studie in Valencia woonde en ik regelmatig voor ontbijt of lunch een lekker stuk tortilla at.
Tortilla bestaat hoofdzakelijk uit aardappel, ui en ei en is dus makkelijk gluten- en/of lactosevrij te maken. Ik heb er in deze variant verschillende fijngesneden groenten aan toegevoegd, zodat het een gezond en vullend gerechtje wordt.
Voor de tortilla heb je een diepe koekenpan nodig met deksel, zodat het eimengsel goed kan stollen. Snijd voor het opdienen de tortilla voorzichtig los van de rand en leg een groot bord op de pan. Draai dan de pan met het bord erop in één keer om, zodat de tortilla omgekeerd op het bord terecht komt.
Snijd de tortilla in punten of in grove blokken. Je kunt dit gerecht ook heerlijk koud eten dus het leent zich uitstekend om mee te nemen als lunch naar kantoor!
Hoe is jouw tortilla gelukt? Post een foto van jouw versie op facebook of instagram: #glutenvrijlactosevrij
Spaanse Tortilla met Groenten
Ingrediënten
4 middelgrote aardappelen
1 ui
1 wortel
100 gram doperwtjes (diepvries)
1 rode peper
verse koriander, gehakt
2 theelepels komijnzaad
peper, zout
Was de aardappels en snijd in kleine blokjes (mag met schil). Schil de wortel en snijd ook in kleine blokjes. Snipper de ui. Bak de groenten in een diepe koekenpan in wat olijfolie op zacht vuur beetgaar. Voeg als laatste de doperwtjes toe.
Halveer ondertussen de rode peper in de lengte. Verwijder eventueel de zaadjes en zaadlijsten als je niet van pittig houdt. Snijd de peper in ringen. Hak een handje koriander fijn.
Klop de eieren los. Voeg de rode peper, koriander, komijnzaad, peper en zout toe. Giet het eimengsel over de groenten.
Gaar de tortilla in ongeveer 20 minuten op zacht vuur met deksel op de pan. De tortilla is klaar als het eimengsel volledig gestold is.
Leg een plat bord op de koekenpan en draai de tortilla voorzichtig om op het bord.
Lekker gerecht, ook voor de picknick. Ik had de tortilla een dag tevoren gemaakt (en geproefd), waarbij ik misschien wat veel koriander had gebruikt. Ja, hoeveel is een handje? Persoonlijk vond ik hem een dag later lekkerder!