Feestelijke Aardappelsalade met Biet, Gerookte kip en Augurk

Share

Deze aardappelsalade is super lekker, fris en vullend! De prachtige rode kleur van de bietjes, het groen van de sla en de augurk, het roze van de kip en het geel van de aardappel maakt dat de salade er prachtig vrolijk en feestelijk uitziet. Perfect geschikt om te serveren tijdens een feestje! Wees wel voorzichtig met lichte kleding, want de bietjes kunnen vlekken geven. Heb je toch gemorst? Maak dan de stof vochtig, sprenkel er wat citroensap op en laat even intrekken. Daarna deppen met wat zuivere alcohol en de kleding gewoon wassen met water en wasmiddel.

Wil je het gerecht meenemen naar je werk om als lunch te eten? Houd dan de veldsla apart en meng er pas doorheen vlak voordat je het gaat eten.

 

 

Aardappelsalade met Rode Biet

Lunch- of licht hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

750 gram middelgrote aardappels, vastkokend
150 gram veldsla
400 gram gekookte, geraspte bietjes
1 blikje zwarte bonen (400 gram).
175 gram gerookte kipfilet (gluten- en lactosevrij)
5-10 zoetzure augurken
40 gram pijnboompitjes
dressing
2-3 eetlepel gluten- en lactosevrije mayonaise
sap van 1/2 citroen
peper, zout

Snijd de aardappels in kleine partjes en kook ze in de schil in ongeveer 10 minuten beetgaar. Giet af en spoel na met koud water zodat ze niet verder garen.

Giet de zwarte bonen af en laat uitlekken. Snijd de augurken in blokjes of dunne partjes. Snijd de gerookte kipfilet in smalle reepjes.

Roer de mayonaise en het citroensap tot een glad geheel. Voeg peper en zout naar smaak toe. Meng de aardappels met de geraspte bietjes, de zwarte bonen en de mayonaisedressing.

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekpan op matig vuur goudbruin. Pas op dat de pitjes niet verbranden.

Maak de salade op door de veldsla te vermengen met het aardappel-bietenmengsel. Verdeel de augurk en de gerookte kipfilet erover.

Garneer de salade met de geroosterde pijnboompitjes.

Share


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen


Meld je nu aan voor de nieuwsbrief
Anna's top 7 - Zoetigheden voorkant en ontvang direct een e-boekje met mijn 7 favoriete zoete recepten!  
Ik gebruik uw gegevens om eens per week een mail te sturen met een recept, tips of ervaringen. Uw gegevens zullen niet doorgegeven of doorverkocht worden aan derden en u kunt uzelf gemakkelijk uitschrijven door de unsubscibe knop onderaan de mail te gebruiken.