Hartige taart met tomaten en basilicum

Share

Deze week een recept voor een supersimpele hartige taart. Ik heb al vaker recepten voor hartige taarten gepost, met allerlei verschillende soorten vulling. Nu heb ik de taart gemaakt met tomaten, zongedroogde tomaten en basilicum. Hierdoor is het een heerlijke lichte taart geworden, met pure, simpele smaken. De zongedroogde tomaten geven net een beetje een bite aan de taart.

 

Hartige taart met tomaten en basilicum

Hoofdgerecht voor 4 personen
hartige-taart-met-tomaten-en-basilicum

Ingrediënten

basisrecept voor hartige taartbodem:
– 110 gram maïsmeel
– 50 gram lactosevrije margarine
– 1 klein biologisch ei
– 1/2 eetlepel water
– snufje zout

vulling:
– 8-10 tomaten
– 10-15 blaadjes versje basilicum
– 5-10 zongedroogde tomaatjes
– 3 eieren
– 150 gram geraspte oude kaas
– peper, zout

 
Maak eerst de hartige taartbodem. Vermeng hiervoor het maïsmeel met de margarine, het ei en wat zout. Kneed tot een deegbal. Voeg eventueel voorzichtig een klein beetje water toe als het deeg te droog is. Laat het deeg ongeveer 30 minuten afgedekt rusten in de koelkast.

Vet de ovenschaal in met een beetje zonnebloemolie. Bekleed de schaal zo dun mogelijk met het deeg. Bak de taartbodem 15-20 minuten in de oven op 170 graden. Haal de ovenschaal uit de oven.

Snijd ondertussen de tomaten in partjes. Verwijder het vruchtvlees met de zaadjes, want dit maakt de vulling te vochtig. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.

Vul de taartbodem met de tomaten, de zongedroogde tomaatjes en de basilicum.

Klop de eieren los en meng met 2/3 deel van de geraspte oude kaas. Voeg naar smaak peper en zout toe. Giet het eimengsel over de vulling. Strooi de rest van de kaas er overheen. Bak de taart nog 20-30 minuten totdat het eimengsel gestold is en de kaas mooi goudbruin kleurt. Zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan.

Share


5 gedachten over “Hartige taart met tomaten en basilicum”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen