Speciaal voor Koningsdag! Oranje Spaghetti
Het is Koningsdag! Daarom speciaal ter ere van onze Koning: een Oranje Spaghetti!
Dit gerecht is binnen 15 minuten klaar en verrassend lekker! Ik had het ooit gemaakt, omdat ik niets anders in huis had dan wat wortelen en kaas, en de supermarkt al dicht was. Het was dus eigenlijk een ‘nood’ gerechtje, maar het beviel me zo goed dat ik het nu regelmatig maak. Eventueel kan je er ook nog wat rucola doorheen doen, of je kunt er een salade naast maken.
Leve de Koning! Hoezee, hoezee, hoezee!
Spaghetti met Worteltjessaus
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
400 gram glutenvrije spaghetti
4 middelgrote winterpenen
2 teentjes knoflook
verse basilicum
4 eetlepels pijnboompitten
100 gram Parmezaan
olijfolie
peper, zout
Kook de glutenvrije spaghetti volgens de instructies op de verpakking in ruim water beetgaar.
Schil de wortels en snijd in plakjes. Kook de wortels met de knoflook in een pannetje met 150 ml water op zacht vuur gaar. Voeg de basilicum toe als de wortel gaar is. Neem de pan van het vuur en pureer de wortels tot een gladde massa. Rasp de Parmezaan boven de saus en roer erdoor totdat deze is gesmolten.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Let op dat de pitjes niet verbranden.
Giet de beetgare spaghetti af in een vergiet. Spoel na met heet water om de zetmeelresten te verwijderen.
Verdeel de spaghetti over 4 borden en breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper en zout. Schep de worteltjessaus erover. Garneer met een blaadje basilicum en de pijnboompitjes.
Hoe maak jij je oranje gerecht? Post een foto van jouw gerecht op facebook of instagram: #glutenvrijlactosevrij