Avocadotaartje van Jeanette
Jeanette heeft me een recept gestuurd van één van haar favoriete recepten. Een klein avocadotaartje.
Je kunt het goed invriezen. Snij de taart dan wel voor het invriezen alvast in stukken zodat je er steeds een stukje uit kan nemen. Bewaren in de koelkast gaat helaas niet, omdat hij dan bruin wordt. Dus maken en dezelfde dag opeten, of invriezen!
Ik ben heel erg benieuwd, maar het klinkt alvast heerlijk!
Avocadotaartje
Voor een taart met een diameter van 16 centimeter
Ingrediënten
Voor de bodem.
15 gram kokosolie
50 gram ongezouten noten naar keuze
15 gram kokosrasp
2 dadels in kleine stukjes
1 tl citroensap.
Voor de romige laag.
25 gram kokosolie
15 gram cacaoboter
100 gram avocado
½ banaan
sap van 1 citroen
½ tl citroenrasp
30 gram honing
25 gram kokosmelk
2 el kokosbloesemsuiker
snufje zout.
Smelt in een pannetje de kokosolie voor de bodem.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Let op! Gebruik een springvorm van 16 centimeter.
Maal de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot alles aan elkaar plakt en verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm. Zet de springvorm vervolgens in de koelkast om de bodem hard te laten worden.
Smelt intussen in een pannetje de kokosolie en de cacaoboter voor de vulling.
Maal de avocado, banaan, citroensap en rasp, kokosbloesemsuiker, kokosmelk, honing en zout in een blender of keukenmachine en voeg daarna de gesmolten kokosolie en cacaoboter toe.
Meng alles goed tot een egale groene massa en giet de vulling op de bodem
Laat de taart in de koelkast minstens 2 uur opstijven.
Versier net voor het serveren of vries in.