Risotto met paddenstoelen en pijnboompitten
Deze week het recept voor een heerlijke paddenstoelenrisotto. Het is een simpel gerechtje, maar heerlijk in zijn eenvoud door de pure ingrediënten. Met de paddenstoelen kun je eindeloos variëren. Gebruik een mix van oesterzwammen, kastanjechampignons, cantharellen, eekhoorntjesbrood en andere eetbare paddenstoelen. Sommige winkels verkopen kant-en-klare paddenstoelenmixen en bij andere winkels kun je zelf verschillende paddenstoelen uitzoeken.
Serveer met een lekkere frisse salade van bijvoorbeeld veldsla, cherrytomaatjes en komkommer.
Risotto met paddenstoelen en pijnboompitten
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
350 gram risottorijst
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
150 gram gemengde paddenstoelen
250 gram kastanjechampignons
2 deciliter witte wijn
1 liter glutenvrije bouillon
50 gram pijnboompitten
parmezaanse kaas
handje verse basilicum
olijfolie
Snipper de sjalot. Hak de knoflook fijn. Veeg de paddenstoelen en de kastanjechampignons schoon met een borsteltje of theedoek en snijd in stukken.
Breng de bouillon in een pan aan de kook.
Verhit in de hapjespan wat olijfolie en fruit de sjalot glazig. Voeg de knoflook, de paddenstoelen en de kastanjechampignons toe en bak net gaar.
Voeg de rijst toe en bak glazig. Schenk de wijn erbij en laat inkoken.
Schep wat bouillon erbij zodat de rijst net onder staat en laat inkoken onder steeds roeren. Voeg beetje bij beetje bouillon toe totdat alles is ingekookt. De rijst is klaar wanneer de buitenkant zacht is, maar de binnenkant nog een stevige bite heeft.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Pas op dat de pitten niet verbranden.
Verdeel de risotto over de borden. Garneer met de pijnboompitten, geraspte parmezaanse kaas en verse basilicum.
heerlijk recept!!
ik doe wel altijd de paddenstoelen en champignons er later in want anders worden ze zo zacht.