De helden van ‘Baking Power’

Share

logo

Een tijdje geleden werd ik benaderd door de helden van ‘Baking Power’. Zij zetten zich in voor vrouwen die slachtoffer zijn geweest van mensenhandel, door middel van het bakken en verkopen van glutenvrije en lactosevrije muffins.

Dit prachtige concept verdient natuurlijk zoveel mogelijk bekendheid! Daarom deze week een gastblog van Simone, een van de initiatiefnemers van Baking Power.

Lekkere muffins, die ook nog gluten- en lactosevrij zijn,
wie wil dat nou niet?

Wij zijn Baking Power, een team van ‘social entrepreneurs’ met een liefde voor ondernemerschap, healthy lifestyle, sustainability en empowerment, die naast onze studies een eigen start-up runnen. Samen met vrouwen die slachtoffers van human trafficking zijn geweest, bakken wij gezonde muffins, die wij op verschillende plekken in Amsterdam verkopen. De winst wordt herinvesteerd in de vrouwen, door hen cursussen aan te bieden waar zij sociale vaardigheden aanleren. Op deze manier ondersteunen wij hen op weg naar economische zelfstandigheid. Ons assortiment bestaat op het moment uit twee smaken, namelijk wortel-gember en onze nieuwe smaak raspberry-lime.
DSC00230
De wortel-gember muffin bevat onder andere kokos, rozijnen en walnoten. In contrast hebben we nu de raspberry lime muffin in ons assortiment opgenomen. Deze frisse smaak bevat onder andere verse frambozen, appel en lime. Verder bestaat de muffin uit natuurlijke producten geleverd door onze partner BODY&FIT! De muffins worden op een ecologische manier verpakt en bezorgd. Voor de bezorging hebben wij een samenwerking met Fietskoeriers Amsterdam. Zij zijn ook een sociale onderneming, die zich inzet voor langdurig werkzoekenden door hen aan een baan te helpen om zo hun reintegratiekansen op de arbeidsmarkt te verbeteren. Op deze manier leveren wij als sociale onderneming ook weer een stukje maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wil jij ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van Baking Power of een van onze heerlijke muffins proeven? Volg ons op facebook: bakingpowerNL of neem een kijkje op onze website www.baking-power.nl voor de locaties van onze afzetpunten and remember: a muffin a day keeps the doctor away 😉 ….

Share


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen