Mugcake van Chocola, Pindakaas en Walnoot

Share

foto 3Ik ben de laatste tijd aan het experimenteren met mugcakes. Een mugcake is een cakeje dat je in een mok maakt en dan in de magnetron zet. Het hoeft maar een paar minuten in de magnetron, en is dus veel sneller klaar dan wanneer je cakejes bakt in de oven. Bovendien worden de cakejes in de magnetron niet droog, maar blijven ze een beetje sponzig.

Deze mugcakes zijn gemaakt van pindakaas, banaan, stukjes walnoot en cacaopoeder. Om ze extra feestelijk te maken kan je ze bestrooien met wat poedersuiker, of besprenkelen met wat glazuur (gemaakt van poedersuiker met een paar druppels water).

Mugcake van Chocola, Pindakaas en Walnoot

Voor 2 cakejes
Mugcake Chocolade

Ingredi├źnten

1 rijpe banaan
3 eetlepels pindakaas
1 biologisch ei
3 eetlepels suiker
3 eetlepels cacaopoeder
3 eetlepels gehakte walnoten

Prak de banaan fijn in een schaal. Voeg de pindakaas en het ei toe en meng door de geprakte banaan.

Voeg de suiker en het cacaopoeder toe aan het bananenmengsel en mix tot een beslag. Schep de gehakte walnoten door het beslag.

Verdeel het beslag over 2 magnetronbestendige mokken.

Zet de mokken gedurende ongeveer 4,5 – 5 minuten in de magnetron op ongeveer 800 Watt. De cakejes zijn klaar als ze tot ongeveer 2 keer hun oorspronkelijke vorm zijn gerezen en niet meer vochtig zijn.

Share


1 gedachte over “Mugcake van Chocola, Pindakaas en Walnoot”

  • Hmm ziet er heerlijk uit en super makkelijk! Ik was al een tijdje op zoek naar een recept voor gluten en lactosevrije mugcakes want in onze magnetronoven mislukken alle gewone cakes. Ga dit zeker proberen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen