Recept van Claire: Brownies met Kokos!

Share

Van een van mijn volgers, Claire, kreeg ik het recept voor gluten- en lactosevrije brownies. De brownies worden gemaakt met onder andere kokosmeel en cacaopoeder. Het recept is super simpel en de kokos geeft de brownies een tropisch tintje. Ze zijn al heerlijk om zo te eten, maar nog lekkerder met een beetje lactosevrije slagroom of sojaslagroom.
Bedankt, Claire, voor het insturen van dit recept!

Weet jij ook een leuk gluten- en lactosevrij gerecht? Stuur dan het recept met een duidelijke foto van het gerecht naar anna@glutenvrijlactosevrij.nl en wie weet zet ik het op mijn blog!

Brownies

Voor ca 20 porties
Brownies

Ingrediënten

50 gram kokosmeel
50 gram cacaopoeder
130 gram lactosevrije margarine
3 biologische eieren
200 gram honing
1 theelepel vanille-extract

Brownies 3Brownies 2Brownies 1
Vermeng het kokosmeel met het cacaopoeder. Smelt in een steelpannetje op laag vuur de margarine en giet bij het kokos-cacaomengsel. Voeg de eieren, honing en het vanille-extract toe en klop met een mixer tot een glad deeg.

Vet een ovenschaal in met wat zonnebloemolie. Schep het deeg in de schaal en bak de brownie ongeveer 30-35 minuten in de oven op 150 graden. De brownie is gaar wanneer je er met een satéprikker inprikt en deze er schoon uitkomt.

Haal de schaal uit de oven en laat de brownie 30 minuten afkoelen voordat je hem in stukken snijdt.

Share


7 gedachten over “Recept van Claire: Brownies met Kokos!”

  • Ik had niet veel ingrediënten en geen margarine. Ik heb kokos olie gebruikt met amandelmeel, ik had wel meer amandelmeel nodig omdat het te waterig bleef in het begin. En ik heb de eieren gescheiden en later pad het eiwit er door heen gedaan. Ik wou een luchtige brownie vandaar. Helaas was de stand van mijn oven te warm en is de boven kant wat aangebrand…. Maar ondanks dat is die heerlijk luchtig. Even creatief zijn met de ingrediënten die ik had. Bedankt voor de recept, zal het vaker maken.👍

  • De brownie is in één woord: verrukkelijk!
    Mijn man vraagt er steeds naar.
    En zo makkelijk te maken! Bij mij was hij ook niet helemaal “droog” na de baktijd, maar dat gaf wel dat lekkere smeuïge eraan.
    Goed, ik ga weer even 1 of 2 bakken, dan gaat er wat in de vriezer, kijken of dat goed werkt

    • Hallo Karlijn,

      Op zich zou dit wel kunnen (bijvoorbeeld amandelmeel), maar het kokosmeel is in dit recept ook echt een smaakmaker, dus de smaak wordt dan ook echt anders.

      Fijne dag!
      Anna

    • Beste Bianca,

      Ik denk dat je in plaats van de 50gr kokosmeel, 50gr kokosmelk hebt gebruikt. Ik denk dat het dan wel goed moet gaan.

      Succes en een fijne dag!
      Anna

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen