Thaise Tom Kha Kai

Share

Nu de lente steeds dichter bij komt en de dagen weer langer worden krijg ik steeds meer zin in warme zomerse dagen op een tropisch eiland. Helaas zit dat er voorlopig even niet in, dus zal ik mezelf moeten opvrolijken met ‘comfortfood’. Om toch een beetje in de tropische sferen te komen heb ik deze Thaise soep gemaakt, met kokosmelk en kip. Door de heerlijke geuren van limoenblad, citroengras, gember en kokosmelk, haal je het zonnige Thailand toch een beetje in huis.

De meeste ingrediënten zijn tegenwoordig steeds vaker verkrijgbaar bij de gewone supermarkt. Anders vind je alles bij de Aziatische supermarkt of toko. Limoenblaadjes kan je het beste ingevroren kopen, dan blijven ze het langst houdbaar en kan je er maandenlang mee vooruit!

Thaise Tom Kha Kai

Voor- of lunchgerecht voor 4 personen
Thaise Tom Kha Kai

Ingrediënten

400 ml kokosmelk
800 ml kippenbouillon (glutenvrij)
400 gram kipdijfilet (scharrel of biologisch)
250 gram champignons
200 gram sperziebonen
1 wortel
2 sjalotjes
4 cm verse gember
2 teentjes knoflook
3 stengels citroengras
2 rode pepers (rawit)
4 limoenblaadjes
sap van 1 limoen
1 eetlepel Thaise vissaus
verse koriander

Snipper de sjalotjes. Hak de knoflook en rode peper fijn. Snijd de gember in dunne plakjes. Kneus de stengels citroengras en snijd in grove stukken. Vouw de limoenblaadjes dubbel en verwijder de nerf.

Breng in een soeppan de kippenbouillon aan de kook, samen met de sjalot, knoflook, peper, gember, citroengras en limoenblaadjes. Laat op zacht vuur gedurende 10 minuten trekken.

Dop ondertussen de sperziebonen en halveer. Snijd de champignons in kwarten. Schil de wortel en snijd julienne (in smalle reepjes). Snijd de kip in blokjes.

Voeg de sperziebonen en de wortel toe aan de bouillon en kook 5 minuten mee. Voeg dan ook de kokosmelk toe, samen met de kip en de champignons.

Laat het geheel nog een paar minuten koken, totdat de kip gaar is. Breng op smaak met het limoensap en de vissaus.

Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met verse koriander. Het citroengras en de limoenbladeren zijn niet eetbaar, dus haal deze uit de soep voordat je gaat eten.

Share


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen