Zelfgemaakte crackers van pitten en lijnzaad

Share

Vaak krijg ik van mijn volgers de vraag of er een goed en lekker alternatief is voor brood. Glutenvrij brood is meestal niet echt lekker, maar wel erg duur.
Onlangs at een vriend van mij tijdens de lunch deze crackers. Hij had ze zelf gemaakt en liet mij een stukje proeven. Heerlijk! Het recept had hij van internet en hij stuurde het me door. De crackers worden gemaakt met pitten, zaden en een klein beetje amandelmeel.
Deze crackers zijn een heerlijk en gezond alternatief voor brood. Je kan ze makkelijk meenemen als lunch en beleggen zoals je zelf wilt!

Crackers van pitten en lijnzaad

Voor ca 20 crackers
Crackers

Ingredi├źnten

70 gram pompoenpitten
70 gram zonnebloempitten
70 gram lijnzaad
20 gram amandelmeel
flinke snuf zout
ongeveer 5 + 5 eetlepels water

Voeg de pompoenpitten, zonnebloempitten en het lijnzaad bij elkaar en meng goed door elkaar heen.

Neem 1/3e deel (70 gram) van de zadenmix apart en maal dit in de keukenmachine tot meel.

Meng het meel weer met de overgebleven zadenmix, het amandelmeel en het zout. Roer hier ongeveer 5-6 eetlepels water doorheen en laat minstens 10 minuten staat zodat het vocht kan worden opgenomen.

Roer het mengsel door. Voeg dan voorzichtig, eetlepel voor eetlepel, water toe en blijf roeren tot er een dikke, smeerbare substantie ontstaat. Je hebt hier ongeveer 5-6 eetlepels water voor nodig.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Leg het mengsel tussen twee vellen bakpapier. Wrijf het deeg vanuit het midden naar de randen en rol na met een deegroller tot een egale, dunne plak.

Verwijder voorzichtig het bovenste vel bakpapier. Maak de randen recht en herstel eventuele gaten. Snijd de vorm van de crackers voor in de deegplak.

Bak in het midden van de oven gedurende 15 minuten. Draai voorzichtig om en bak nog eens 10-15 minuten. De crackers moeten niet te donker worden, want dan worden ze bitter. Laat ze wel goed droog bakken. Eventueel kan je de temperatuur van de oven de laatste 10 minuten iets verlagen.

Laat de crackers afkoelen op een rooster en bewaar ze op een donkere en luchtdichte plaats.

Share


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen