Cruesli met Pistachenootjes en Sinaasappel

Share

Er zijn steeds meer verschillende soorten cruesli te koop in de supermarkt, gelukkig ook glutenvrij! Maar wist je dat het ook heel makkelijk is om cruesli zelf te maken? Alles wat je nodig hebt is glutenvrije havervlokken, noten, olie, honing of agavesiroop en specerijen.

Ik gebruikte glutenvrije havervlokken, pistachenootjes, geraspte schil van sinaasappel en kaneel. Om de cruesli te zoeten heb ik agavesiroop gebruikt. De smaak hiervan is heerlijk, maar met agavesiroop krijg je minder grote brokken dan wanneer je honing gebruikt. Zelf vind ik het lekkerder als de cruesli wat knapperiger is, maar agavesiroop is volgens sommige mensen weer gezonder.

In slechts een half uurtje maak je deze heerlijke glutenvrije cruesli. Vergeet niet de cruesli halverwege de baktijd even om te scheppen. Zo zorg je ervoor dat alles gelijkmatig geroosterd wordt.

 

 

Cruesli met Pistachenootjes en Sinaasappel

Voor ca 10 porties

 

Ingrediënten

250 gram glutenvrije havervlokken
100 gram gepelde pistachenootjes
100 gram lijnzaad
5 theelepels kaneel
geraspte schil van 1 sinaasappel
5 eetlepels zonnebloemolie
8 eetlepels agavesiroop
snufje zout

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Hak de pistachenoten in grove stukken. Vermeng ¬in een grote kom de glutenvrije haver met lijnzaad en gehakte pistachenoten. Vermeng in een andere kom de zonnebloemolie met de agavesiroop, kaneel, sinaasappelrasp en zout tot een gladde massa.

Schep het oliemengsel door het havermengsel en vermeng goed.

Strooi de muesli uit op een met bakpapier bekleed bakblik. Bak het geheel in ongeveer 15-20 minuten tot een krokante cruesli. Schep na 10 minuten een keer om.

Haal het bakblik uit de oven en laat de cruesli op het blik afkoelen voordat je het in een luchtdichte pot doet.

Share


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen