Een super toetje! Flan Caramel
Ook heb ik er partjes sinaasappel in gedaan. Dat maakt de flan fris en fruitig, en de sinaasappel combineert perfect met de kokosmelk.
Probeer dit gerechtje vooral een keer uit! Is jouw flan caramel goed gelukt? Maak een foto en post deze op facebook of instragram: #glutenvrijlactosevrij (mijn instagram is anna_glutenvrij_lactosevrij)
Flan Caramel met Kokosroom
Ingrediënten
80 gram suiker
1 vanillestokje
3 grote biologische eieren
2 biologische eidooiers
1 sinaasappel, geschild en ontveld, in partjes.
karamel
– 80 gram suiker
– 4 eetlepels water
– paar druppels citroensap
Verwarm voor de karamel de suiker met het water en citroensap in een pan met dikke bodem. De suiker moet net beginnen te verkleuren, maar pas op dat de karamel niet verbrandt want dan wordt deze bitter. Schenk de karamel in de bakvormpjes zodat de bodem met een dun laagje bedekt is. Leg in elk bakvormpje wat partjes van het sinaasappelvruchtvlees.
Klop de eieren en eidooiers met de suiker los in een kom.
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg er uit. Verwarm de kokosmelk met het vanillemerg in een pan tegen de kook aan. Schenk de kokosmelk voorzichtig bij het eimengsel onder voortdurend roeren. Giet het mengsel in de vormpjes.
Dek de bakvormpjes af met aluminiumfolie en prik gaatjes in de folie. Zet in de braadslee. Breng een flinke hoeveelheid water aan de kook en giet het water voorzichtig in de braadslee zodat het water halverwege de vormpjes komt.
Zet de braadslee voorzichtig in de oven en laat de flans in 30 minuten stollen in de oven op 160 graden. Laat de flans afkoelen, maak los van de rand met een mes en stort op dessertbordjes.