Frisse salade met avocado en salami

Share

Yes! Het is zomer!! Dat betekent in Nederland niet perse dat het altijd mooi weer is, maar toch vind ik het dan heerlijk om buiten op mijn balkon te lunchen met een frisse salade.

Voor mij mag een salade wel een beetje vullend zijn, dus heb ik gekozen voor een goedgevulde salade met avocado, salami, nootjes en champignons.

Het lekkerst vind ik zelf pepersalami, met hele peperkorrels er in. Let er bij salami of gedroogde worst altijd goed op dat deze gluten- en lactosevrij is. Soms wordt gedroogde worst namelijk bedekt met een laagje meel, of zit er lactose in. Gelukkig is er meestal wel een salami te vinden die gluten- en lactosevrij is! Je kan ook gesneden salamiplakjes gebruiken als je dat makkelijker vindt.

Frisse salade met avocado en salami

Voor- of lunchgerecht voor 4 personen
Komkommersalade salami

Ingrediënten

75 gram veldsla
1 komkommer
2 rijpe avocado’s
250 gram kastanjechampignons
200 gram glutenvrije en lactosevrije (peper)salami
100 gram ongezouten cashewnoten
8 blaadjes verse salie
olijfolie
peper, zout

Maak de kastanjechampignons schoon met een borstel of schone theedoek. Snijd de champignons in vieren en bak ze in wat zonnebloemolie. Bak op het laatste de blaadjes salie kort mee totdat ze licht krokant zijn.

Schaaf met een kaasschaaf of een dunschiller de komkommer in dunne plakken. Halveer de avocado’s en verwijder de schil en de pit. Snijd de avocado’s in plakjes.

Verwijder eventueel het vel van de salami en snijd deze in kleine stukjes.

Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote slakom of maak de borden apart op. Breng op smaak met een beetje olijfolie, peper en zout. Garneer met de cashewnoten.

Share


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen