Chocolademousse

Share

Laatst kreeg ik bij een etentje deze heerlijke chocolademousse als toetje. Ik vroeg natuurlijk meteen om het recept zodat ik het ook met jullie kan delen. De mousse is heel makkelijk om te maken, je moet alleen wel geduld hebben want het moet 4 uur in de koelkast opstijven.
Je maakt de chocolademousse mooi af door hem te garneren met chocoladekrullen en een blaadje verse munt. Chocoladekrullen kun je kant en klaar kopen, maar je kan het ook zelf maken. Schaaf hiervoor met een dunschiller of kaasschaaf dunne reepjes chocolade van de zijkant van een reep chocolade. Of gebruik een rasp om chocoladeschilfers te maken.

Chocolademousse

Nagerecht voor 6 personen
chocolademousse

Ingrediënten

5 biologische eieren, gesplitst
5 eetlepels suiker
100 gram pure, lactosevrije chocolade
2 eetlepels kokosolie

Smelt in een pan met dikke bodem de kokosolie samen met de chocolade op laag vuur. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

Klop de eiwitten stijf in een kom die helemaal vetvrij is.

Roer in een tweede kom de eidooiers los met de suiker tot een romige, witte crème.

Meng de losgeklopte eidooiers door het lauwwarme chocolademengsel. Spatel het chocolademengsel voorzichtig, lepel voor lepel, door het opgeklopte eiwit.

Laat de chocolademousse minstens 4 uur afgedekt rusten in de koelkast. Haal de mousse een half uur voor het serveren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

Verdeel de mousse over de borden. Garneer met wat chocoladeschilfers of -krullen. De schilfers of krullen kun je maken met behulp van een rasp of kaasschaaf.

Share


4 thoughts on “Chocolademousse”

  • kan ik de 100 gram pure lactosevrije chocolade ook vervangen met gluten en lactosevrije cacaopoeder en moet ik daar dan ook 100 gram van gebruiken?

    • Hoi Irma,

      Bedoel je met chocoladepoeder gewone cacaopoeder? Ik zou dat niet een
      op een vervangen, in een chocoladereep zit behalve cacao ook vetten.
      Dit maakt het romiger. Als je de chocoladereep vervangt door
      cacaopoeder ben ik bang dat het een beetje droog wordt. Je kan het
      uitproberen, maar dan moet je misschien spelen met de verhoudingen,
      bijvoorbeeld een beetje kokosolie erbij en dan wat minder cacaopoeder.
      Maar wat precies de verhouding moet zijn weet ik eerlijk gezegd niet..

      Veel succes, ik hoor graag of het gelukt is!

      Groetjes,
      Anna

    • Beste Kristel,
      Ik eet het altijd meteen op 🙂 Maar wanneer je het goed gekoeld in de koelkast bewaard, zou ik het alsnog niet meer dan twee dagen bewaren.
      Fijne dag! Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen