Pittige Glutenvrije Gnocchi met Chorizo

Share

Gnocchi wordt gemaakt van aardappelen en daardoor denken veel mensen dat het altijd glutenvrij is. Helaas is dat niet zo, want vaak wordt er aan het aardappelmengsel toch wat tarwebloem toegevoegd en is het dus niet meer glutenvrij. Sommige gnocchi is gelukkig wel glutenvrij en het is dan een heerlijk alternatief voor bijvoorbeeld pasta of aardappels.

Gnocchi is heel makkelijk te bereiden. Je kunt het koken in water en dan is het al in een paar minuten klaar. Je kunt het ook bakken, zoals ik bij dit recept het gedaan. De gnocchi krijgt door het bakken een krokant laagje en het duurt dan ongeveer 10 minuten om te bereiden.

Ik maakte glutenvrije gnocchi met gebakken aubergine, Spaanse peper, chorizo en rucola. Ook bij chorizo moet je er goed op letten dat deze glutenvrij en lactosevrij is. Het gerecht is lekker pittig, natuurlijk door de peper, maar ook door de chorizo.

Pittige Gnocchi met Chorizo, Aubergine en Rucola

Hoofdgerecht voor 2 personen
Pittige Gnocchi met Chorizo, Aubergine en Rucola

Ingrediënten

400 gram glutenvrije gnocchi
1 middelgrote aubergine
½ Spaanse peper
100 gram glutenvrije en lactosevrije chorizo
75 gram rucola
zonnebloemolie

Was de aubergine en snijd in kleine blokjes. Was de Spaanse peper, halveer over de lengte en verwijder eventueel de zaadlijsten. Snijd de peper in kleine stukjes.

Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in kleine blokjes.

Verhit in een hapjespan de zonnebloemolie en bak hierin de aubergine samen met de Spaanse peper. Voeg de chorizo toe en bak een paar minuten mee.

Bak ondertussen in een andere pan de glutenvrije gnocchi in wat zonnebloemolie gedurende ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin. Meng de gebakken gnocchi en de gebakken aubergine door elkaar.

Schep de gnocchi op de borden en verdeel de rucola erover.

Share


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen