Koude Tomaten-aardbeiensoep

Share

Een vriendin van me maakte laatst dit heerlijke koude soepje van tomaat en aardbei. Normaalgesproken ben ik niet erg van de koude soepen. Een soep moet wat mij betreft lekker warm zijn, zodat je je eraan kunt opwarmen tijdens koude dagen.

Maar deze koude soep is echt verrukkelijk! Hij is fris en zoetig en het is een heerlijk gerechtje om nog van de zomer te kunnen genieten. Probeer het snel uit, nu er nog verse aardbeien verkrijgbaar zijn!

Koude Tomaten-aardbeiensoep

Voor- of bijgerecht voor 6 personen
Koude Tomaten-aardbeiensoep Koude Tomaten-aardbeiensoep

Ingrediënten

1 kg smaakvolle tomaten
500 gram aardbeien
350 ml water
120 ml olijfolie
12 grote basilicumbladeren
1 eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel tomatenpuree
2-4 eetlepels suiker
versgemalen zwarte peper

Begin met het ontvellen van de tomaten. Breng hiervoor een grote hoeveelheid water aan de kook en giet dit in een kom. Vul een tweede grote kom met koud water en ijsklontjes. Snijd een kruis in de schil aan de onderkant van de tomaten. Leg de tomaten eerst voorzichtig in het hete water, wacht 30 seconden en verplaats ze dan naar de kom met het koude water. Wanneer de tomaten genoeg zijn afgekoeld om ze vast te kunnen pakken, verwijder je het vel.

Snijd de ontvelde tomaten in grove stukken en verwijder de zaadjes.

Pureer de tomaten en de aardbeien tot een glad geheel. Houd een paar aardbeien en wat stukken tomaat apart voor de garnering.

Voeg 6 basilicumbladeren, de olijfolie, de balsamicoazijn, het water, de tomatenpuree en naar smaak peper en suiker toe. Pureer de soep nogmaals gedurende ongeveer 2 minuten. Druk het geheel dan door een zeef. Dek de soep af en bewaar in de koelkast gedurende 2 uur.

Verdeel de soep voor het opdienen over glaasjes of kommen. Garneer met de overgebleven basilicum, tomaat en aardbei. Serveer op kamertemperatuur.

Share


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen