Zomerse hartige taart met doperwtjes en katenspek

Share

Omdat de zomer steeds dichterbij komt en ik niet kan wachten tot het eindelijk zover is, deze week een zomers recept! Deze hartige taart met doperwtjes en katenspek is lekker licht en gezond. De doperwtjes geven een beetje een zoete smaak aan de taart.

In plaats van een grote taart, kun je ook meerdere kleine taartjes maken. Dan zijn ze perfect om mee te nemen en leuk om te delen. Bijvoorbeeld tijdens een zonnige picknick in een park!

Hartige Taart met Doperwtjes en Katenspek

Hoofdgerecht voor 4 personen
Hartige Taart met doperwtjes en Katenspek

Ingrediënten

basisrecept voor hartige taartbodem:
110 gram maïsmeel
50 gram lactosevrije margarine
1 klein biologisch ei
1/2 eetlepel water
snufje zout

vulling:
450 gram doperwtjes (diepvries)
150 gram katenspek
handje verse peterselie
4 eieren
150 gram geraspte oude kaas
peper, zout
zonnebloemolie

Haal de doperwtjes uit de vriezer en laat ze ontdooien in een vergiet.

Maak dan de hartige taartbodem. Vermeng hiervoor het maïsmeel met de margarine, het ei en wat zout. Kneed tot een deegbal. Voeg eventueel voorzichtig een klein beetje water toe als het deeg te droog is. Laat het deeg ongeveer 30 minuten afgedekt rusten in de koelkast.

Vet de ovenschaal in met een beetje zonnebloemolie. Bekleed de schaal zo dun mogelijk met het deeg. Bak de taartbodem 10-15 minuten in de oven op 170 graden. Haal de ovenschaal uit de oven.

Verhit ondertussen een klein beetje zonnebloemolie op matig vuur in de koekenpan. Bak hierin de plakjes katenspek licht aan.

Klop de eieren los en meng met de geraspte oude kaas. Houd een beetje kaas apart om straks de taart mee te bestrooien. Voeg de verse peterselie toe aan het mengsel. Voeg naar smaak peper en zout toe. Vermeng het eimengsel met de doperwtjes.

Verdeel het mengsel over de taartbodem. Garneer met de plakjes katenspek. Duw de plakjes een klein beetje in het eimengsel. Bestrooi met de resterende geraspte oude kaas.

Bak de taart nog ongeveer 30 minuten totdat het eimengsel gestold is en de kaas mooi goudbruin kleurt.

Share


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen