Hartige taart met broccoli en spekjes

Share

Ik heb al vaker recepten gepost voor hartige taarten. Ik vind dit leuk om te maken en het is eigenlijk altijd lekker! Meestal probeer ik leuke combinaties te vinden, maar soms heb ik zin in iets makkelijks waarvan ik altijd weet dat het lekker is: hartige taart met broccoli en spekjes! Dit is altijd een heerlijke combinatie en ook lekker vullend voor tijdens de winter. Echt een ‘comfortfood’!

Deze hartige taart is ook heerlijk om koud te eten, dus heel geschikt om mee te nemen als lunchgerechtje naar je werk.

Eet smakelijk!

Hartige Taart met Broccoli en Spekjes

Hoofdgerecht voor 4 personen
hartige taart broccoli spekjes

Ingrediënten

basisrecept voor hartige taartbodem:
110 gram maïsmeel
50 gram lactosevrije margarine
1 klein biologisch ei
1/2 eetlepel water
snufje zout

vulling:
250 gram broccoli
150 gram verse spinazie
200 gram biologische spekreepjes
1 ui
1 teentje knoflook
3 eieren
150 gram geraspte oude kaas
peper, zout

Maak eerst de hartige taartbodem. Vermeng hiervoor het maïsmeel met de margarine, het ei en wat zout. Kneed tot een deegbal. Voeg eventueel een voorzichtig een klein beetje water toe als het deeg te droog is. Laat het deeg ongeveer 30 minuten afgedekt rusten in de koelkast.

Vet de ovenschaal in met een beetje zonnebloemolie. Bekleed de schaal zo dun mogelijk met het deeg. Bak de taartbodem 15-20 minuten in de oven op 170 graden. Haal de ovenschaal uit de oven.

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Snijd ook de steel van de broccoli in kleine blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Kook de broccoli in een pannetje met kokend water gedurende ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet de broccoli af. Bak in de koekenpan de spekjes krokant. Voeg na 1 minuut, zodra er wat vet is vrijgekomen, de ui en de knoflook toe. Voeg de spinazie toe en bak heel kort mee.

Vul de taartbodem met de broccoli en het mengsel van de spekjes, ui, knoflook en spinazie.

Klop de eieren los en meng met de geraspte oude kaas. Voeg naar smaak peper en zout toe. Giet het eimengsel over de vulling en bak de taart nog 20 minuten totdat het eimengsel gestold is en de kaas mooi goudbruin kleurt.

Share


5 thoughts on “Hartige taart met broccoli en spekjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen


Meld je nu aan voor de nieuwsbrief
Anna's top 7 - Zoetigheden voorkant en ontvang direct een e-boekje met mijn 7 favoriete zoete recepten!  
Ik gebruik uw gegevens om eens per week een mail te sturen met een recept, tips of ervaringen. Uw gegevens zullen niet doorgegeven of doorverkocht worden aan derden en u kunt uzelf gemakkelijk uitschrijven door de unsubscibe knop onderaan de mail te gebruiken.