Een leuke cadeautip voor de Kerst

Share

Het is bijna kerst! Dat betekent heerlijk uitgebreid dineren met vrienden en familie. Voor ons is dat natuurlijk altijd iets lastiger, omdat het niet alleen heel lekker moet zijn, maar ook nog eens gluten- en lactosevrij.

Gelukkig zijn er tegenwoordig behoorlijk wat gluten- en lactosevrije kookboeken. Super handig, zowel wanneer je voor jezelf iets lekkers op tafel wilt zetten, als wanneer je iets lekker wilt maken voor een ander.

Een kookboek is ook erg leuk om cadeau te doen tijdens de kerst!

Op mijn site heb ik al een aantal gluten- en lactosevrije kookboeken staan. Veel boeken zijn me aangeraden door vrienden of volgers.

De meeste boeken zijn te koop via bol.com. Sommige boeken zijn alleen te koop via de website van de schrijver zelf, zoals ‘Dolce & Banana’, ‘123 Paleo’ of ’30 gezonde toetjes’. Dit zijn veelal kookboeken van jonge schrijvers die vanuit hun eigen ervaring het boek hebben geschreven. De eerste keer vond ik het best spannend om een boek te bestellen via de website van de schrijver, maar ik heb tot nu alleen maar goede ervaringen hiermee gehad.

Hieronder een selectie van de leukste boeken!

Dolce & Banana
dolce-banana
Smoothies, sappen en milkshakes helpen je om per dag alle nodige groente en fruit binnen te krijgen. In dit digitale boek vind je 100 recepten voor smoothies, sappen, ijsjes, pudding, milkshakes en dranken. 100% natuurlijk, 100% zuivelvrij, 100% glutenvrij en 100% lekker.

Te koop via Legally Raw voor €17,00

 

 

30 Gezonde Toetjes
30-gezonde-toetjes-kl
Een ontzettend leuk digitaal receptenboek met heerlijke glutenvrije en lactosevrije toetjes! De recepten zijn erg vernieuwend, dus dit boekje is ontzettend leuk om te hebben. Let er op dat je voor havermeel en bakpoeder wel altijd de glutenvrije variant gebruikt.

Te koop via Legally Raw voor €17,00

 

 

123 Paleo
123-paleo
Een boek vol met Paleo-recepten die binnen 5 tot 20 minuten op tafel staan. Het boek 123 Paleo bestaat uit vijf onderdelen: – Wat heb je nodig voor een gezonde maaltijd? – Wat staat er in je voorraadkast? – Met welke voorbereidingen bereid je nog eenvoudiger gezond voedsel? – Hoe eet je ook onderweg gezond? – 35 heerlijke snelle recepten!

Te koop via Stay Healthy voor €19,00

 

Gluten- & Zuivelvrij kookboek
Gluten- en zuivelvrij kookboek
Eindelijk een leuk en mooi kookboek met alleen maar glutenvrije en lactosevrije recepten! Er staan allemaal gemakkelijke en heerlijke recepten in zoals taartjes, pasta’s en desserts.

Te koop via Bol.com voor €20,00

 

 

 

Kookboek voor een rustige buik
Kookboek voor een rustige buik
In dit kookboek staan FODMAP arme recepten, dit betekent vrij of laag in onder andere lactose en glutenvrije granen. De meeste recepten zijn daarom automatisch dan ook lactosevrij (of met een optie om het lactosevrij te maken) en glutenvrij (of met een optie om het glutenvrij te maken).

Te koop via Bol.com voor €22,50

Share


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen