Pindakaaskoekjes
Deze week een recept voor overheerlijke koekjes: pindakaaskoekjes! De koekjes zijn makkelijk te maken, en heerlijk ‘chewy’. Het deeg maak je van pindakaas, suiker, ei, bakpoeder en kaneel. Let er op dat je pindakaas gebruikt die gluten- en lactosevrij is.
Pindakaas met stukjes noot geeft de koekjes een extra lekkere ‘bite’! De koekjes zijn zo lekker, dat ze in no time op zullen zijn. Pas op dat je niet misselijk wordt ;-)!
Pindakaaskoekjes
Voor ca 15 koekjes
Ingrediënten
220 gram gluten- en lactosevrije pindakaas
125 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 biologisch ei
1 theelepel glutenvrij bakpoeder
1 theelepel kaneel
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng in de ene mengkom de pindakaas met de suiker. Klop in de tweede mengkom het ei los en vermeng die met de vanillesuiker, het bakpoeder en het kaneelpoeder.
Voeg het eimengsel bij het pindakaasmengsel en roer tot een dik deeg. Het deeg is vrij vettig en plakkerig.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vorm ongeveer 15 balletjes van het pindakaasdeeg en leg deze op de bakplaat. Laat wat ruimte tussen de balletjes, want de koekjes lopen nog wat uit in de oven. Druk de balletjes een beetje plat.
Bak de koekjes ongeveer 12 minuten in de oven. De koekjes zijn dan nog een beetje zacht, maar ze harden nog wat uit als ze afkoelen.
Ik heb deze gemaakt maar ik had alle suiker weggelaten omdat pindakaas sowieso al zoet genoeg is voor me.
Nu kruimelen ze wel enorm wanneer ik een koekje vastneem (terwijl ze wel helemaal afgekoeld zijn)
Zou zo graag eens glutenvrije koekjes vinden die krokant zijn 🙂
Zou het komen door geen suiker in te doen dat ze zo brokkelen wanneer ik ze vastneem?
Beste Ella,
Ik denk dat de suiker inderdaad zorgt dat het allemaal bij elkaar wordt gehouden. Misschien moet je er dan iets van honing of andere suikervervanger in doen.
Fijne dag!
Anna