pizza!!

Share

Er gaat niets boven een heerlijke pizza met een knapperige, dunne bodem en lekker veel kaas! Maar helaas, normale pizza zit natuurlijk vol met gluten en lactose. Dat betekent dus dat ik mijn pizza’s zelf zal moeten maken.
Ik heb al meerdere keren geprobeerd ‘from scratch’ een glutenvrij pizzadeeg te maken, maar dat blijft lastig. Daarom heb ik nu toch een keer een kant-en-klare meelmix geprobeerd en dat is een stuk makkelijk. Gelukkig is het nog heel lekker ook!
Ik heb deze pizza belegd met Parmezaanse kaas, Parmaham en rucola, maar je kan natuurlijk zelf kiezen wat jij op je de pizza doet.

Pizza

Voor 1 pizza
Pizza

Ingrediënten

pizzabodem
– 300 gram glutenvrije broodmix van Schar
– 200 ml lauwwarm water
– 15 gram verse gist (glutenvrij)
– 1 theelepel suiker
– 1 eetlepel olijfolie
– zout
tomatensaus
– 2 tomaten
– 1 gepelde tomaat uit blik
– 1 theelepel oregano
– peper, zout
50 gram geraspte Parmezaan
50 gram Parmaham
rucola

Begin met de pizzabodem. Los hiervoor de verse gist en de suiker op in het lauwwarme water. Laat het mengsel 10 minuten staan op een warme plek totdat het begint te schuimen.

Zeef het meel boven een kom. Maak in het midden een kuiltje en giet hierin het gistmengsel. Voeg de olijfolie en een snufje zout toe. Roer het gistmengsel van binnen naar buiten door het meel, totdat een glad deeg ontstaat. Het deeg blijft wat plakkerig.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrooi met wat meel. Leg hierop het deeg en bestrooi ook dit met wat meel. Leg een tweede vel bakpapier op het deeg en rol het uit tot een zo dun mogelijke bodem.

Verwijder het bovenste vel bakpapier en dek het pizzadeeg af met een vochtige theedoek. Laat ongeveer 20 minuten op een warme plek staan zodat het deeg kan rijzen.

Maak ondertussen de tomatensaus. Pureer met een staafmixer de tomaten, de gepelde tomaat en de oregano tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

Besmeer de pizzabodem met een dun laagje tomatensaus. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas en verdeel de Parmaham over de pizza.

Bak de pizza in de oven op 225 ºC gedurende ongeveer 25 minuten totdat de bodem knapperig is. Haal de pizza uit de oven en verdeel de rucola erover.

Share


2 gedachten over “pizza!!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen