Recept van Dorine: Pompoencurry met Kikkererwten
Mijn vriendinnetje Dorine is vegetarier en maakt altijd de lekkerste gerechten zonder vlees. Een tijdje geleden maakte ze voor mij deze pompoencurry met kikkererwten. Ze had het recept speciaal uitgekozen omdat het glutenvrij en lactosevrij is. Ze serveerde de curry met zilvervliesrijst. Dat is gezonder dan witte rijst of jasmijnrijst en het heeft een stevigere ‘bite’.
Bedankt Dorine, voor dit heerlijke recept!
Pompoencurry met Kikkererwten
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
1 middelgrote pompoen
400 gram tomatenblokjes uit blik
400 gram kikkererwten uit blik
400 ml kokosmelk
1 ui
3 cm gember
2 teentjes knoflook
1 eetlepel kerriepoeder
verse koriander
Snipper de ui. Hak de knoflook en de gember fijn. Was de pompoen, halveer en verwijder de pitten. Snijd in stukken van ca 3 cm bij 3 cm. De schil van de pompoen is eetbaar.
Verhit in een wok wat zonnebloemolie. Fruit hierin de ui, knoflook en gember totdat de geuren vrijkomen. Voeg het kerriepoeder en de pompoen toe en bak een paar minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en laat het geheel in ongeveer 20-30 minuten op zacht vuur gaar worden.
Voeg de kikkererwten toe en laat nog ongeveer 2 minuten meekoken. Breng op smaak met peper en zout.
Dien de pompoencurry op in een mooie grote schaal, of verdeel over 4 borden. Garneer met verse koriander. Serveer er eventueel jasmijnrijst of zilvervliesrijst bij.